Ulft, Netherlands

Jurjus en Mos te gast bij Achterhoek Sport TV

Regio8 | 2 december 2016 11:03 | Aangepast op 2 december 2016 11:03
Het bewogen jaar van De Graafschap wordt besproken in de eerste uitzending. Voorzitter Martin Mos laat zijn licht schijnen op de situatie van de Superboeren, die als publiekslieveling van de Eredivisie een uitglijder maakten in de Jupiler League. Ook voor Hidde Jurjus is het een bijzonder jaar. De doelman uit Lichtenvoorde verdiende een transfer naar landskampioen PSV. Zijn opvolger Filip Bednarek was snel gehaald en ook hij schuift aan bij Achterhoek Sport TV, waar tevens de beklimming van de voetbalpiramide door Sportclub Silvolde wordt besproken.

De volleyballers van Seesing Personeel Orion zijn het hoofdonderwerp van de tweede uitzending. De mannen verloren voor de zomer de finale om het landskampioenschap van topfavoriet Abiant Lycurgus. In de eerste weken van het nieuwe seizoen draaide het team van aanvoerder Pim Kamps nog niet zo soepel als gehoopt werd. Inmiddels heeft Orion de weg naar boven definitief ingezet en speelt het de dag voor de opnames de topper tegen de landskampioen. Die stijgende lijn in het spel vertaalt zich nog niet in toenemende publieksaantallen. Voorzitter Jeroen van Ree bespreekt aan tafel de populariteit van de sport. Dat doet Van Ree samen met Femke Stoltenborg, die in augustus namens Oranje nog op de Olympische Spelen in Brazilië stond. Zij begon haar volleybalcarrière bij vereniging Longa’59. Deze club is nu hard op zoek naar getalenteerde jongens, omdat de club op dit moment alleen nog vrouwelijke leden heeft.

De Achterhoek kent naast voetbal en volleybal nog een sport waarmee het zichzelf de laatste tijd flink op de kaart zet, namelijk de vechtsport. Recent kroonde de 15-jarige Peter Verhaegh uit Kilder zich tot wereldkampioen kickboksen. Stanley Koemans uit Zelhem is Nederlands kampioen boksen in zijn categorie. Beide heren bespreken samen met hun trainers Dirk Chevalking en Harry Luyken het succes, een dag na het Europees kampioenschap in Duisburg. In hetzelfde weekend eindigt Jumping de Achterhoek, waar talenten uit de paardensport zichzelf in de kijker kunnen rijden. Organisator Wendy Scholten blikt terug op het evenement waar honderden internationale ruiters hun kunsten hebben vertoond.

De uitzendingen worden dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 december uitgezonden na REGIO8 Actueel bij REGIO8 en zijn die dagen ook online te bekijken via REGIO8.nl. De opnames op maandagavond 12 december in Ulft zijn vrij toegankelijk voor publiek. De deuren van de Popzaal in DRU Cultuurfabriek gaan om 18.30 uur open.

Foto: REGIO8 (vorige aflevering)

Lees ook

Huisartsen Oude IJsselstreek niet drukker door paniek om drinkwater

Achterhoekse huisartsen zijn niet extra druk vanwege de mogelijke besmetting van het drinkwater. Doo...

Brandweer gaat de boer op voor aanpak stalbranden, Achterhoek bijt het spits af

Tienduizenden dieren zijn vorig jaar overleden bij een stalbrand. In de Achterhoek werden zeven boer...

Drukte in Doetinchem, gemeente pakt wegen bij het centrum aan

Het verkeer in Doetinchem moet anderhalve week lang rekening houden met afsluitingen. In opdracht va...

Stoere vrachtwagenchauffeurs in tranen door truckrun met zieke kinderen

Vrachtwagenchauffeurs uit het grensgebied hebben 130 ernstig zieke kinderen zaterdag de dag van hun ...

Automobilist slaat over de kop op bedrijventerrein in Ulft

Een automobilist is zondag aan het begin van de avond over de kop geslagen in Ulft. De man vloog uit...

Motorcrosser ernstig gewond na valpartij op circuit bij Hummelo

Een motorcrosser is zondagmiddag ernstig gewond geraakt bij een valpartij op het circuit bij Hummelo...