Ulft, Netherlands

 

Hendriksen nieuwe lijsttrekker voor LBD

Lokaal Belang Doetinchem (LBD) heeft een nieuwe lijsttrekker gevonden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Jeroen Hendriksen, al jaren actief als fractievolger van de partij, zal Henri George Moïze de Chataleux opvolgen, die afgelopen zomer werd ontmaskerd als fantast.
Davie Klein Gunnewiek | 9 maart 2022 17:11 | Aangepast op 9 maart 2022 17:11
“Ik heb er wel even over nagedacht”, vertelt Hendriksen. “Maar ik vind het een hele mooie uitdaging en blij dat ik het vertrouwen heb gekregen. Lokaal Belang heeft een turbulent jaar achter de rug met het plotselinge vertrek van Henri George Moïze de Chataleux afgelopen zomer. “We zijn daar als partij heel erg van geschrokken”, zegt Hendriksen over de ontmaskering in De Gelderlander. “We hebben hem in september de kans willen geven om in de gemeenteraad afscheid te nemen en zijn eerlijke verhaal te vertellen. Dat is helaas niet gebeurd.” De partij is dan ook niet blij met de situatie die is ontstaan. Sinds het vertrek van Moïze de Chateleux wordt de zetel van Lokaal Belang in de gemeenteraad van Doetinchem niet ingevuld. “Er zijn afspraken niet nagekomen”, aldus Hendriksen. “Dat vinden we als partij heel vervelend. Er hoort iemand te zitten die de inwoners van Doetinchem een stem geeft, maar dat gebeurd niet. Dat vind ik heel rot, ook naar onze kiezers toe. Het is eigenlijk niet uit leggen.”

Hendriksen vindt dat het imago van de partij door het vertrek van Moïze de Chateleux dusdanig is beschadigd. “We waren bezig met een positieve periode en dan komt zo’n bericht”, zegt Hendriksen. “Je staat dan als partij gewoon even stil.” Hendriksen hoopt dan ook het vertrouwen met de kiezer te kunnen herstellen. “Daar ga ik mijn best voor doen”, zegt Hendriksen. “Ik hoop dat wij ons eerlijke verhaal kunnen vertellen en daarmee aan de slag kunnen.” Daarbij hoopt de kersverse lijsttrekker de afstand tussen de inwoners en de overheid te verkleinen. “Je ziet nu te vaak dat inwoners en de gemeente lijnrecht tegenover elkaar staan”, aldus Hendriksen. “Dat mag je als gemeente niet willen.” Daarnaast wil de partij werken aan de verkeersveiligheid en meer betaalbare woningen in de gemeente.”

'Vertrouwen terugwinnen'

De kieslijst van de partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen wordt in de komende weken bekend gemaakt. De partij hoopt opnieuw een plekje in de gemeenteraad te veroveren. “De kiezer zal uiteindelijk de keuze moeten maken”, aldus Hendriksen. “We hopen het vertrouwen te kunnen terugwinnen.” Mocht de partij niet terugkeren in de raad, dan betekend dat volgens Hendriksen niet het einde van Lokaal Belang Doetinchem. “Dan gaan we op de achtergrond gewoon door”, zegt Hendriksen.

Foto: Lokaal Belang Doetinchem

Lees meer over:

lijsttrekker|Politiek|

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Patiënten Slingeland kunnen gratis parkeren bij Amphion

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 1 feb 2023 16:25

Lees ook

Oudgediende Meerdink terug in politiek

Anderhalf jaar na zijn vertrek is de 78-jarige Henk Meerdink alweer terug aan het politieke front i...

Raad Montferland kiest voor Regio Achterhoek

Montferland heeft donderdagavond besloten lid te willen worden van het samenwerkingsverband Regio Ac...

Van Nijkerken maakt rentree in politiek

André van Nijkerken maakt zijn rentree in de politiek in Winterswijk. Niet bij 'zijn' Winterswijks ...

Partijleider grootste oppositiepartij Oost Gelre begint eigen partij

Ronald Willering is opgestapt als fractievoorzitter van de Onafhankelijken Oost Gelre. Willering nee...

D66-voorman Engels stopt als raadslid

D66-lijsttrekker Jan Engels stopt als raadslid in de gemeente Bronckhorst. De voormalig wethouder re...

Minister bezoekt Achterhoek als afsluiter van Regio Deal

Als afsluiter van de Regio Deal die in 2019 werd afgesloten bracht minister Hanke Bruins Slot maanda...