Ulft, Netherlands

De Graafschap wil winstreeks uitbreiden voor interlandbreak

De Graafschap reist vrijdag als de nummer vijf van de competitie af naar Velsen-Zuid voor het duel met het SC Telstar van Didammer Mike Snoei. Trainer Jan Vreman hoopt dat zijn mannen de goede lijn van de afgelopen weken doorzetten en met een winstpartij de interlandbreak ingaan.
Tim Rondeel | 9 november 2023 15:21 | Aangepast op 9 november 2023 15:21
“Ik verwacht wel een Telstar dat wat wil laten zien tegen ons”, aldus trainer Vreman. “Het is een elftal dat best goed één-op-één kan spelen en goed in de duels kan komen. Dan is het aan ons hoe we er mee omgaan.” De oefenmeester verwacht dan ook een lastige klus tegen de huidige nummer achttien van de competitie: “Ik heb er wel vertrouwen in, maar het is niet zo dat het eventjes gaat gebeuren.” Ondanks dat de Superboeren er verdienstelijk voorstaan met een vijfde plek in de competitie en een tweede plek in de periode, is er een groot verbeterpunt aan te wijzen: meer scoren. “Daar zijn we druk mee bezig”, beaamt Vreman. “Dat is oefenen, oefenen, oefenen en zorgen dat het nog beter op elkaar afgestemd is.”

Mogelijke uitkomst voor het doelpuntenprobleem kan publiekslieveling Devin Haen zijn. “We weten wat Devin kan. Hij heeft nog niet echt veel doelpunten gemaakt, maar die kans heeft hij ook nog niet gehad”, schetst de trainer. “Daar vertrouwen we wel op, maar hetzelfde geldt voor David (Flakus Bosilj red.), en zo hebben we wel meer jongens die doelpunten kunnen maken, maar op dit moment lukt dat nog niet.” Na enkele maanden blessureleed maakte Haen vrijdag zijn rentree tegen NAC Breda. “Dat is voor een voetballer denk ik het lekkerste gevoel”, blikt de negentienjarige aanvaller terug. “Ik heb er bijna elf weken aan gewerkt om hier weer te mogen staan."

'Aardig kapot van'
De jonge Achterhoeker begon het seizoen als eerste spits, maar viel in de eerste competitiewedstrijd uit met een voetblessure. “Je gaat er vanuit dat het een lekker seizoen wordt, lekker starten, en dan gebeurt zoiets na een half uur al”, kijkt hij terug op het duel met ADO Den Haag. “Daar was ik wel aardig kapot van.” Ook enkele tegenslagen in zijn herstel hielpen niet mee voor zijn gemoedstoestand.

Lammers terug
Nu hij weer terug is bij de selectie is de stemming bij Haen weer compleet omgeslagen, ook bij de rest van selectie hangt een positief sfeer. “Resultaten zijn daar ontzettend belangrijk in”, schetst Vreman. “Dat merk je gelijk.” Centrale verdediger Jan Lammers keert vrijdag weer terug in de basis. Dit gaat ten koste van jeugdproduct Joran Hardeman. Voor de rest houdt de Achterhoekse oefenmeester vast aan dezelfde spelers, Haen moet het dus doen met een plek op de bank.

Opstelling: Bakker; Fortes, Schenk, Lammers, A. Büttner; Warmerdam, Brittijn, Colyn; Önal, Flakus Bosilj, G. Büttner.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Hoveniers weken druk voor drie dagen tuinbeurs in Ulft

Remco Geurts | Bart Sollman | 28 feb 2024 17:15

Lees ook

Verhalen verzetsstrijders vertelt vanuit cellen De Kruisberg

Op 2 maart 1945 werden 46 mannen 's ochtends vroeg uit gevangenis De Kruisberg in Doetinchem gehaald...

Halfvasten in Netterden groter dan ooit: ‘Meer kan het dorp niet aan’

Halfvasten leeft in Netterden, dat staat als een paal boven water. Duizenden bezoekers kwamen zaterd...

Beste streekboek is bekend, deze week veel aandacht voor dialect

‘Vastberaden en veelbelovend’ is zondag uitgeroepen tot Boek van het Jaar van de Achterhoek en Lieme...

Twintigste editie van Hart van Loil TV op REGIO8

Streekomroep REGIO8 zendt de twintigste aflevering van het door inwoners van Loil geproduceerde ‘Har...

Den Haag maakt Achterhoek dialooggebied voor 'Elke Regio Telt'

De Achterhoek wordt voor het ministerie van Binnenlandse Zaken een sparringpartner om het gat tussen...

Niet ontploft vuurwerk gevonden in 's-Heerenberg, EOD sluit straat af

De Explosieven Opruimingsdienst is zondag uitgerukt naar 's-Heerenberg vanwege niet ontploft vuurwer...