Ulft, Netherlands

 

De Graafschap wil publiek belonen tegen VVV-Venlo

De Graafschap hoopt het publiek tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VVV-Venlo te trakteren op een overwinning. De tropische temperatuur op het trainingsveld deerde de selectie van trainer Adrie Poldervaart de afgelopen week niet in aanloop naar het duel met de Limburgers.
Tim Rondeel | 11 augustus 2022 16:16 | Aangepast op 11 augustus 2022 16:16
“Het is prachtig weer, de velden liggen er goed bij, er wordt gesproeid en er is genoeg water”, blikt Poldervaart terug op de trainingsweek in aanloop naar VVV. “We moeten gewoon hard werken en niet zo moeilijk doen.” Toch nam de trainer enkele maatregelen: “We zijn wat vroeger gaan trainen. Alleen dinsdag hebben we in de middag getraind en toen was het wel even warm, maar we moeten niet te veel klagen.” VVV begon de competitie met een 3-0 winst op Almere City. Poldervaart verwacht een tegenstander die zich terugtrekt. “Als ik kijk naar hun data en met name verdedigend, dan denk ik dat ze dat grotendeels op eigen helft doen”, schetst Poldervaart. “Daar hebben ze ook heel veel ballen verovert tegen Almere City. Ik verwacht dat het in de uitwedstrijd nog wel meer zou zijn.”

Verdediger Rio Hillen kwam deze zomer over van Ajax. De Braziliaanse Amsterdammer is direct basisspeler geworden en voelt zich thuis in de Achterhoek. “Voor mij is het een stap vooruit, een club als De Graafschap”, laat de verdediger weten. “Natuurlijk is het heel mooi met de supporters, maar ook hoe de club erin staat. Ik heb er heel veel zin in en wil mij gewoon laten zien aan de supporters, trainer en iedereen bij de club.”

'Meerwaarde'
In Zwolle reisde een vol uitvak mee met de Superboeren. Vrijdagavond kan de ploeg van Poldervaart een volle Vijverberg verwachten. “Dat is prachtig”, aldus de trainer. “Dat is een meerwaarde die ons veel gaat opleveren dit seizoen. Het toont ook aan hoe groot deze club is.” Ook Hillen is onder de indruk van de steun: “Voor mij geeft dat alleen maar het gevoel dat ik wil presteren en vechten voor het team. Dat is denk ik ook de bedoeling van supporters en ik hoop dat de andere boys dat ook hebben.”

Büttner enige afwezige
Linksback Alexander Büttner is niet fit, maar verder heeft Poldervaart een fitte selectie. Vorige week startte Devin Haen in de spits, maar de vraag is of dat weer zo is: “Alle drie de spitsen zijn erbij morgen en daar gaan wij een keuze uit maken.” Meer wilde de hooftrainer niet kwijt over de opstelling.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Schenk; Brittijn, Schuurman, Bouihrouchane; Neghli, Benschop, Korte.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

Bijvelds werkt aan selectie De Graafschap

De Graafschap hoopt jeugdtrainer en TOP Oss-middenvelder Lion Kaak op korte termijn vast te leggen a...

Konings tekent contract bij FC Den Bosch

Joey Konings heeft een nieuwe club gevonden na zijn vertrek bij De Graafschap. De 24-jarige aanvalle...

Robbemond houdt vertrouwen in ommekeer

Trainer Reinier Robbemond gaat niet uit van een vertrek bij De Graafschap. Na vier wedstrijden zonde...

De Graafschap legt Büttner drie jaar vast

Alexander Büttner speelt komend seizoen voor De Graafschap. De 33-jarige linksback tekent een contr...

Actie De Graafschap-supporters bij stadion

Enkele tientallen supporters van De Graafschap hebben vrijdagavond voorafgaand aan het duel met FC D...

Verbeek keert terug naar FC Den Bosch

Danny Verbeek verlaat De Graafschap om terug te keren bij zijn oude club FC Den Bosch. De geboren Bo...