Ulft, Netherlands

De Graafschap wil publiek belonen tegen VVV-Venlo

De Graafschap hoopt het publiek tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VVV-Venlo te trakteren op een overwinning. De tropische temperatuur op het trainingsveld deerde de selectie van trainer Adrie Poldervaart de afgelopen week niet in aanloop naar het duel met de Limburgers.
Tim Rondeel | 11 augustus 2022 16:16 | Aangepast op 11 augustus 2022 16:16
“Het is prachtig weer, de velden liggen er goed bij, er wordt gesproeid en er is genoeg water”, blikt Poldervaart terug op de trainingsweek in aanloop naar VVV. “We moeten gewoon hard werken en niet zo moeilijk doen.” Toch nam de trainer enkele maatregelen: “We zijn wat vroeger gaan trainen. Alleen dinsdag hebben we in de middag getraind en toen was het wel even warm, maar we moeten niet te veel klagen.” VVV begon de competitie met een 3-0 winst op Almere City. Poldervaart verwacht een tegenstander die zich terugtrekt. “Als ik kijk naar hun data en met name verdedigend, dan denk ik dat ze dat grotendeels op eigen helft doen”, schetst Poldervaart. “Daar hebben ze ook heel veel ballen verovert tegen Almere City. Ik verwacht dat het in de uitwedstrijd nog wel meer zou zijn.”

Verdediger Rio Hillen kwam deze zomer over van Ajax. De Braziliaanse Amsterdammer is direct basisspeler geworden en voelt zich thuis in de Achterhoek. “Voor mij is het een stap vooruit, een club als De Graafschap”, laat de verdediger weten. “Natuurlijk is het heel mooi met de supporters, maar ook hoe de club erin staat. Ik heb er heel veel zin in en wil mij gewoon laten zien aan de supporters, trainer en iedereen bij de club.”

'Meerwaarde'
In Zwolle reisde een vol uitvak mee met de Superboeren. Vrijdagavond kan de ploeg van Poldervaart een volle Vijverberg verwachten. “Dat is prachtig”, aldus de trainer. “Dat is een meerwaarde die ons veel gaat opleveren dit seizoen. Het toont ook aan hoe groot deze club is.” Ook Hillen is onder de indruk van de steun: “Voor mij geeft dat alleen maar het gevoel dat ik wil presteren en vechten voor het team. Dat is denk ik ook de bedoeling van supporters en ik hoop dat de andere boys dat ook hebben.”

Büttner enige afwezige
Linksback Alexander Büttner is niet fit, maar verder heeft Poldervaart een fitte selectie. Vorige week startte Devin Haen in de spits, maar de vraag is of dat weer zo is: “Alle drie de spitsen zijn erbij morgen en daar gaan wij een keuze uit maken.” Meer wilde de hooftrainer niet kwijt over de opstelling.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Schenk; Brittijn, Schuurman, Bouihrouchane; Neghli, Benschop, Korte.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Doetinchemse muziekdocent Arn schittert als CCR-bassist in Ziggo Dome

Jasper Hazelaar | Bart Sollman | 20 feb 2024 12:42

Lees ook

Matig De Graafschap wint wel van FC Den Bosch

Na twee nederlagen tegen Brabantse ploegen heeft De Graafschap vrijdagavond op De Vijverberg gewonne...

De Graafschap mist topscorer Önal, Büttner hoopt op contract

Na de harde klap die het verlies van De Graafschap tegen Helmond Sport was, moet de ploeg van traine...

Weikamp legt met trots gevoel rol als De Graafschap-commissaris neer

Sjoerd Weikamp is (bijna) gestopt als commissaris bij De Graafschap. Hij trad in 2013 toe tot de RvC...

De Graafschap verliest op bezoek bij Helmond Sport

De Graafschap heeft vrijdagavond niet weten te winnen van Helmond Sport. In het uitduel met de Braba...

Büttners in basis De Graafschap, nieuwkomer Kanga wil vlammen

Linksback Alexander én vleugelaanvaller Giovanni Büttner krijgen een basisplek bij De Graafschap in ...

De Graafschap moet een pas op de plaats maken

De Graafschap is er vrijdagavond op een volle Vijverberg niet in geslaagd om de strijd om de directe...