Ulft, Netherlands

De Graafschap-trainer Vreman waakt voor 'goede' Smeets bij MVV

Na twee overwinningen op rij wil de kersverse subtopper De Graafschap de vorm zondag doortrekken op bezoek bij MVV Maastricht in Zuid-Limburg. Trainer Jan Vreman heeft veel geloof in een goed resultaat in het duel met zijn voormalig pupil en Ajax-beul Bryan Smeets.
Jasper Hazelaar | 22 september 2023 14:43 | Aangepast op 22 september 2023 14:43
“Als je de laatste twee wedstrijden kunt winnen, dan geeft dat wel vertrouwen”, zegt Vreman op zijn bekende nuchtere toon. “Zeker in de manier waarop we dat gedaan hebben.” Ondanks een proefperiode in Doetinchem keerde de inmiddels dertigjarige Smeets afgelopen zomer terug bij zijn oude liefde MVV. Trainer Vreman is op zijn hoede voor de aanvallende middenvelder: “Aan de bal kan hij absoluut het verschil maken, maar zonder bal heeft hij iets meer moeite. Daar moeten we dan van profiteren natuurlijk.” Of hij hem graag bij zijn eigen ploeg had gehad? “Zoals ik hem ken als speler, vind ik het absoluut een hele goede. Maar we hebben zelf nu ook een goede selectie.”

Vrijdag werd duidelijk dat De Graafschap, mede op initiatief van Guus Hiddink, het trainingscomplex wil verbeteren. Dit omdat selectiespelers nu niet kunnen douchen en eten op De Bezelhorst. Trainer Vreman juicht het toe: “Nu moeten we in de auto terug naar het stadion en dat is niet bevordelijk. Wat dat betreft zou ik het wel heel mooi vinden.” Of hij blij is dat Hiddink zich nadrukkelijk met de club bemoeit? “Het is altijd goed, maar we moeten uiteindelijk wel kijken waar het toe leidt.”

Familie Büttner
In plaats van Smeets kwam Simon Colyn deze zomer als nummer 10 naar De Graafschap. De Canadees lijkt na een schorsing zondagmiddag terug te keren in de basis ten koste van Donny Warmerdam. Verder is trainer Vreman niet van plan om te wisselen, waardoor Giovanni Büttner weer een basisplek lijkt te krijgen op rechtsbuiten, in dezelfde opstelling als zijn neef Alexander Büttner: “Dat is altijd mijn droom geweest, dus gelukkig kan ik het meemaken. We zijn enorm trots dat we samen in één team kunnen voetballen.”

Vermoedelijke opstelling: Bakker; Fortes, Schenk, Hillen, A. Büttner; Brittijn, Kaak, Colyn; G. Büttner, Flakus Bosilj, Önal.

Foto: REGIO8

Lees ook

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Inwoners willen meer relaxen en loungen in centrum Doetinchem

Het idee om verschillende zit- en relaxvlonders te plaatsen in de Doetinchemse binnenstad, is tijden...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...