De Graafschap op 'uitverkochte' Vijverberg

Gepubliceerd: 10-02-2022 15:02. Bijgewerkt: 10-02-2022 15:40

De Graafschap speelt vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht voor het maximale aantal supporters die ontvangen mogen worden volgens de geldende coronamaatregelen. Eerder lieten SpinSide Doetinchem en supportersvereniging Superboeren weten niet naar de wedstrijd te komen omdat ze het niet eens zijn met de regelgeving.

Voor het eerst sinds de gewonnen thuiswedstrijd van 29 oktober tegen ADO Den Haag speelt De Graafschap weer voor publiek. De uitwedstrijden tegen ADO en Telstar werden de afgelopen twee weken al voor publiek gespeeld. Vanwege de huidige coronamaatregelen mag de Doetinchemse club maar één derde van het publiek toe laten. Donderdag werd bekend dat het maximum aantal kaarten aan de seizoenkaarthouders is uitgegeven. Vanuit de supportersgroepen SpinSide Doetinchem en sv Superboeren kwam een gezamenlijk statement tegen de regels omtrent stadionbezoek.

In het statement laten de supporters ook horen dat ze het niet eens zien met de handelswijze van de club: “Alle, maar dan ook alle seizoenkaarthouders moeten per direct weer plaats kunnen nemen op De Vijverberg en zolang de club zich hiervoor naar buiten toe niet hard maakt en met nietszeggende spierbalentaal komt, blijft de Spinside gesloten.” De supporters laten weten een actie voor te bereiden rond de wedstrijd van vrijdagavond. Eerder was er al een statement rond het thuisduel met Almere City.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)