Ulft, Netherlands

Zaalvoetballer Orriëns is met bekerstunt voorbeeld voor De Graafschap

Yordi Orriëns uit Zieuwent is met zijn zaalvoetbalcub ZVV Ede een voorbeeld voor De Graafschap. Orriëns en zijn teamgenoten komen uit in de eerste divisie, maar wisten zich wel te plaatsen voor de landelijke bekerfinale. De Doetinchemmers hopen donderdagavond te stunten tegen landskampioen Ajax en een stap te zetten naar de halve finale, voor het eerst in de geschiedenis.
Jasper Hazelaar | 2 maart 2023 11:08 | Aangepast op 2 maart 2023 11:08
“Tijdens het toernooi hebben we twee eredivisieclubs geloot en daar ook van gewonnen”, zegt de 28-jarige Orriëns, die zich vorige week met zijn ploeg ZVV Ede plaatse voor de finale door JCK-AISO met 2-3 te verslaan. In eerdere rondes werden met Asv LEBO en Groene Ster Vlissingen twee ploegen uit de hoogste divisie verslagen. “De beker zijn altijd wedstrijden op zich”, zegt de Zieuwentenaar over verrassen in toernooivoetbal. “Je ziet aan Spakenburg dat niks onmogelijk is, dus wellicht zit er voor De Graafschap een stunt in.”

De tips die hij heeft? “Fanatiek beginnen en er echt kort opzetten, zoals Spakenburg ook de eerste tien minuten druk zette", geeft Orriëns aan, doelend op de stunt van de amateurs tegen FC Utrecht. "Dan moet je hopen dat die goal valt en dat je het publiek meekrijgt. Je kan dat niet de hele wedstrijd volhouden, dus je moet op momenten inzakken. Het moet een vechtwedstrijd worden. Ajax wil lekker voetballen, maar dat moet je ze onmogelijk maken. Op een koude donderdagavond, met een lastig veld, het kan altijd lastig worden.”

AZSV
Orriëns kwam zelf uit in de jeugd van De Graafschap, maar brak niet door. De Zieuwentenaar vertrok in de A-jeugd en kwam daarna in de zaal terecht. “Dat trok me gelijk”, zegt Orriëns, die op het veld wel nog altijd speelt voor vierdedivisionist AZSV uit Aalten. “Zaalvoetbal is lekker binnen, alles op techniek. Bij De Graafschap stond ik vaak achterin, hier is het aanvallen en verdedigen. Het is gewoon een heel dynamisch spelletje.”

Bekerfinale tegen topclub
De Graafschap kan donderdagavond voor een grote verrassing zorgen. Voor de zaalvoetballers van ZVV Ede is promotie het grote doel. “En dat ziet er goed uit, want we hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Dat is ook wel de prioriteit”, aldus Orriëns, die stiekem ook al vooruitblikt op de bekerfinale tegen topclub FC Eindhoven. “Dat is een leuk toetje, want het halen van die finale is al een prijs op zich. Maar we hebben niks te verliezen, dus laat ze maar komen.”

Foto: Theo Beumer

Meest gelezen

Doetinchem wil binnenstad drastisch op de schop gooien

Tim Rondeel | Nick Hermsen | 15 mei 2024 17:03

Lees ook

De Graafschap wil en moet uit ander vaatje tappen tegen ADO Den Haag

Het is zaterdagavond alles of niets voor De Graafschap tijdens de return van de eerste ronde van de ...

Bijna kwart leden Ulftse Boys tegen fusie, SDOUC vrijwel unaniem voor

Bijna alle leden van de Ulftse voetbalclub SDOUC zijn voor een fusie met plaatsgenoot Ulftse Boys, d...

Promotie ver weg voor De Graafschap na thuisverlies tegen ADO

Promotie naar de eredivisie lijkt ver weg voor De Graafschap. ADO Den Haag was dinsdagavond op een s...

De Graafschap wil ADO verrassen in eerste ontmoeting play-offs

De weken van de waarheid beginnen dinsdagavond voor De Graafschap op de eigen Vijverberg tegen ADO D...

Aanvaller uit Lochem tekent eerste profcontract bij FC Twente

Jort Ribbers heeft een contract tot 2026 getekend bij voetbalclub FC Twente. De negentienjarige aanv...

De Graafschap kent slechte generale voor play-offs in Emmen

De Graafschap gaat met een slecht gevoel de play-offs in strijd om promotie naar de Eredivisie in. D...