Ulft, Netherlands

Veelbewogen jaar voor Hogenkamp

Regio8 | 16 november 2015 09:30 | Aangepast op 16 november 2015 09:30
De nederlaag tegen Caroline Garcia (6-2, 6-2) op het WTA-toernooi in Limoges was voor de Doetinchemse Richel Hogenkamp de laatste wedstrijd van dit seizoen. "Het was een vrij kansloze wedstrijd", aldus de 23-jarige tennisster. "Het seizoen zit er nu op voor mij. Ik moet zeggen dat de laatste weken fysiek en mentaal best wel zwaar waren. Het was een lang seizoen met een heleboel mooie hoogtepunten, maar ook met zware partijen."

Hogenkamp gaat in op haar hoogtepunten. "Om te beginnen de Australian Open. Gelijk tegen Petra Kvitov√° in een van de grootste stadions spelen, maar het absolute hoogtepunt dit jaar was Wimbledon." De Doetinchemse haalde dit jaar de tweede ronde van het Grand Slam-toernooi in Londen. "Dat is iets waar je van jongs af aan van droomt. Daar doe je het al die jaren voor." In die tweede ronde werd ze uitgeschakeld door een Russische toptennisser: Maria Sharapova. "Dat je daar staat tegen een van de beste sportvrouwen die er is. Dat was een superervaring."

Op naar de magische grens
Toch kijkt Hogenkamp met een wisselend gevoel terug op het afgelopen seizoen. "Ik eindig twintig plaatsen hoger dan vorig jaar", aldus de 23-jarige die momenteel op plaats 133 staat. "Maar ik had wel het gevoel dat er na Wimbledon meer had ingezeten." Doel voor komend seizoen is het behalen van de top-100: "Dat is voor elke tennisser de magische grens. Mede doordat je dan in alle hoofdtoernooien van de Grand Slam-toernooien zit."

De vakantie komt voor de Doetinchemse geen moment te vroeg. "Ik ben er zeker aan toe. Het is een jaar geweest waarin ik heel veel heb gespeeld. Ik merk dat ik fysiek en vooral mentaal toe ben aan rust. Even helemaal die batterijen opladen en in december weer vol gas ertegenaan." Het seizoen voor Hogenkamp begint op 15 december met de Masters in Rotterdam. Half januari start de kwalificatie voor de Australian Open.

Lees ook

Ruim 150 mensen oefenen crisissituatie bij Slingeland Ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem houdt zaterdagochtend een grote crisisoefening om medewerker...

Lochem wil groeien, vergrijzing en woningnood zijn knelpunten

Lochem wil in 2040 gegroeid zijn naar veertigduizend inwoners. Dit blijkt uit de nieuwe omgevingsvis...

Weerboer Gerrit geniet in Netterden, lente hangt in de Achterhoekse lucht

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

Ook drugsafval gevonden in Didam, tuin bij huis is vervuild geraakt

In een tuin in Didam is begin deze maand ook drugsafval gevonden. In de eerste dagen van het nieuwe ...

Inwoners Ulft willen geliefd park behouden, petitie tegen bouw flexwoningen

Omwonenden van park de Zeskamp in Ulft hebben voor de raadsvergadering van Oude IJsselstreek een pet...

Verkeerschaos in Doetinchem na aanrijding op kruising met verkeerslichten

Een scooterrijder is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Oostelijke Randweg in Do...