Ulft, Netherlands

Van Nispen ruikt met De Treffers bloed tegen De Graafschap

Matthijs van Nispen uit Doetinchem staat dinsdagavond met de amateurs van De Treffers tegenover zijn oude club De Graafschap in de achtste finale van de beker. Voor de Groesbeekse tweededivisionist is het de wedstrijd van het jaar, terwijl het voor de middenvelder voelt als een thuiswedstrijd.
Jasper Hazelaar | 7 februari 2023 11:28 | Aangepast op 7 februari 2023 11:28
“Ik maakte in de kleedkamer al grapjes dat ik op de fiets kan komen”, zegt Van Nispen, die nog altijd in Doetinchem woont. “Ik heb dertien jaar bij de club gespeeld, het is bekend terrein, dus het voelt een beetje als een thuiswedstrijd.” De 25-jarige middenvelder maakte zijn debuut in het betaald voetbal voor De Graafschap, maar werd nooit een vaste waarde. Via TOP Oss, PAEEK (Cyprus, red.) kwam hij bij DOVO in het amateurvoetbal terecht. Afgelopen zomer stapte hij over naar de Groesbeekse tweededivisionist. Daarnaast volgt hij een hbo-studie Commerciële Economie, zijn droom als profvoetballer heeft Van Nispen op een lager pitje gezet.

De Treffers, waar ook voormalig Superboeren Jordy Thomassen en Coen Maertzdorf spelen, versloeg in vorige rondes eredivisionisten RKC Waalwijk en Cambuur Leeuwarden. Toch past de underdog-rol de Groesbekers prima op De Vijverberg. “We hebben natuurlijk twee keer thuis gespeeld, die komen naar ons toe op een minder veld dan ze gewend zijn met ons publiek erachter", verklaart Van Nispen het succes. "Nu moeten we naar Doetinchem toe, dat is anders, maar er zijn kansen. De Graafschap doet het niet goed, wij zitten in een lekkere flow. Dus niks is onmogelijk. We pakken het ook echt aan als de wedstrijd van het jaar.”

‘Kantine stond helemaal vol’
De selectie van De Treffers werd maandagavond nog op scherp gezet met vuurwerk bij de laatste training. Meer dan zevenhonderd supporters van de amateurclub reizen dinsdag naar Doetinchem toe. “De kantine stond bij de kaartverkoop helemaal vol en er zijn ook hele hoop sjaals verkocht”, zegt van Nispen. “Ik heb wel het gevoel dat het leeft. Ik merk dat ook bij de jongens om ons heen. Het is uniek dat wij als De Treffers zo ver zijn gekomen, het zou mooi zijn als we nog een stapje verder komen.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Voetbal|

Meest gelezen

Inwoner springt op de bres voor café Baan in Geesteren

Serena Speet | Remco Geurts | 25 mei 2023 16:11

Lees ook

Huntelaar maakt indruk bij De Graafschap

De Graafschap zet de deur wijd open voor een eventueel dienstverband van Klaas-Jan Huntelaar als (je...

De Graafschap biedt kansen aan gevangenen

In het kader van 'niemand aan de zijlijn' heeft De Graafschap samen met uitzendbureau Seesing Flex e...

Gravenberch wil vertrekken bij De Graafschap

Danzell Gravenberch wil deze transferwindow vertrekken bij De Graafschap. De spits van de Doetinchem...

De Graafschap vergeet Kistemaker nooit

Voormalig De Graafschap-trainer Simon Kistemaker is dinsdag op 81-jarige leeftijd overleden. De dood...

De Graafschap wil De Kist eren tegen Ajax

De Graafschap treft vrijdagavond, op een door de coronamaatregelen lege Vijverberg, nummer vijf Jong...

De Graafschap huurt Schouten mét optie

De komst van rechtsback Robin Schouten is maandagochtend wereldkundig gemaakt door De Graafschap. De...