"Het doel is eigenlijk om de mensen die we nog niet hebben bereikt, alsnog te bereiken om gevaccineerd te worden", vertelt Anneloes Vos van de GGD NOG. "We hebben natuurlijk die grote hallen gehad en daar zijn de mensen naar toe kunnen komen. De mensen die nog niet geprikt zijn, hebben kennelijk een drempel ervaren. Die mensen proberen we op deze manier te bereiken." De GGD richt zich daarbij specifiek op jongeren. Bij deze bevolkingsgroep zijn er nog veel twijfels en vragen over het nemen van een vaccinatie. "Jongeren ontmoeten elkaar graag weer en dat kan ik me ook helemaal voorstellen"
, aldus wethouder Jorik Huizinga. "Dan zou ik zeggen: haal die prik. En hoe laagdrempelig is het, als je dat in je eigen onderwijsinstelling kan doen."
Landelijk gezien heeft de Achterhoek een relatief hoge vaccinatiegraad met 86 procent van de inwoners die minimaal een eerste prik hebben gehad, terwijl dit landelijk 79 procent is. De gemeente Doetinchem
loopt achter op andere Achterhoekse gemeenten als het gaat om volledig gevaccineerde volwassenen. "We zijn toch een stad en de centrumgemeente van de Achterhoek. We hebben hier denk ik een extra opgave", laat Huizinga weten die denkt dat er nog winst te behalen is bij bepaalde bevolkingsgroepen. "We hebben bepaalde bevolkingsgroepen die misschien wat minder goed kunnen lezen of een wat grotere afstand voelen tot overheidsorganisaties die prikken zetten."
Oproep van de wethouderOndanks de relatief hoge vaccinatiegraad, roept de wethouder inwoners op om zich alsnog te laten vaccineren. "Je ziet nog steeds dat er elke dag toch nog weer besmettingen zijn", aldus de wethouder. "Ze zijn onderhand op één hand te tellen, maar in Doetinchem is er nog geen dag is geweest dat er geen nieuwe coronabesmetting was. Dus het is zeker nodig om juist ook die laatste mensen te bewegen om een prik te halen."
Foto: REGIO8