“Het was toen een hele andere wereld, een stuk onzekerder. Pop-up leek een goed idee, maar dat hebben we snel achter ons gelaten. We hebben echt heel veel werk in de verbouwing gestoken”, zegt Ot. Zijn compagnon Tom vult aan: “We gaan hier echt niet meer weg, er zit heel veel werk in de zaak.” Waar er eerst sprake van zou zijn dat de zaak na een jaar zou verhuizen naar een ander pand in Gendringen, is dat nu volledig van de baan. “Deze locatie is perfect voor ons, het is ook precies groot genoeg. Alleen het terras is aan de kleine kant, maar je kunt niet alles hebben”, zegt Tom.
Wie de zaak in Gendringen binnenkomt valt gelijk het bonte interieur op. Een Aziatische hoek, bioscoopstoelen en een verzameling van verschillende rariteiten. “Het hele interieur komt van een antiekhandelaar uit het dorp. We zeiden eerder dat alles ook te koop was, dat hebben we geweten. Mensen zetten bij binnenkomst al dingen op tafel die ze mooi vonden en mee wilden nemen. We hebben dus al echt delen van ons interieur verkocht”, zegt Ot. Van buiten valt de zaak ook op door de vele bloemen en planten, een idee van bloemist Bart Bresser die tegenover het restaurant zit. Het is het begin van het vergroenen van de Grotestraat.
Geen personeelstekort
De twee restauranteigenaren voelen zich niet echt eigenaar. Tom: “We doen gewoon lekker ons ding vanuit onze passie voor het horecavak. Ik heb echt niet het idee dat het onze eigen zaak is. We staan er natuurlijk wel heel vaak samen, en maken lange dagen, maar dat doen we met het hele team.” Van een personeelstekort is bij Motto geen sprake. “Op dit moment hebben wij 25 mensen in dienst, wel allemaal op oproepbasis. We hebben echt een leuk jong team met mensen die vrijwel allemaal uit de buurt komen”, zegt Ot.
Elkaar niet beu
“Het voelt echt niet alsof we hier al twee jaar zitten, de tijd is echt voorbijgevlogen. We zijn elkaar ook nog niet beu hoor”, zegt Tom. Ot: “Er is inderdaad nog geen ruzie of iets geweest, en dat terwijl ik Tom vaker zie dan mijn eigen vriendin. Voordat we het restaurant hadden kenden we elkaar wel, maar waren we niet echt bevriend. Ik draai gewoon de boel in de keuken en Tom doet het restaurant, het gaat echt lekker.”
Nieuwe ambities
Waar de ambitie in het begin was om naar een groter pand te verhuizen is dat nu compleet van de baan. “We gaan hier echt niet weg, ik ben echt blij met wat we hier opgebouwd hebben”, zegt Tom. Toch willen de heren wel blijven vernieuwen. “We willen wat meer evenementen en speciale avonden op locatie organiseren om toch vernieuwend te blijven”, zegt Ot. Al met al zijn de ondernemers blij bij te kunnen dragen aan het opknappen van het imago van de Grotestraat dat gekenmerkt wordt door veel leegstand. “Er moet wat meer leven in de brouwerij komen, dan wordt het echt wel weer wat in Gendringen”, zegt Ot met een knipoog.