Ulft, Netherlands

 

Totaalverbod op messen in Winterswijk

Messen en andere steekwapens worden verboden in heel Winterswijk. De gemeente spreekt van ‘messenproblematiek’ en hoopt met het verbod een duidelijke norm te stellen omdat landelijke wetgeving ontbreekt.
Jasper Hazelaar | 20 juli 2022 09:32 | Aangepast op 20 juli 2022 09:32
Personen die worden betrapt met wapens of ‘gevaarlijke voorwerpen’ kunnen voortaan een boete krijgen, naast dat het wapen in beslag wordt genomen. “Tijdens controleacties worden veelvuldig messen of andere wapens gevonden die niet zijn verboden op grond van de ‘Wet wapens en munitie’, maar toch een gevaar vormen voor de openbare orde”, meldt burgemeester Joris Bengevoord, die daarom kiest voor het totaalverbod. “Hiermee wordt het mogelijk om bestuursrechtelijke te handhaven en deze (steek)wapens in beslag te nemen.”

Winterswijk hoopt het aantal geweldsincidenten terug te dringen met de stap. “Tenslotte kunnen er andere bestuurlijke of strafrechtelijke consequenties volgen, wat afhangt van de situatie en ernst van de overtreding”, meldt de gemeente. “Na overtreding kan de gemeente bestuursrechtelijk optreden door de overtreder een last onder dwangsom op te leggen. Dit betekent dat de betreffende persoon bij herhaaldelijke overtreding een boete moet betalen.”

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

messen|

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36