“We zetten in op een stichting die op een goede manier gaat samenwerken”, aldus wethouder Peter van de Wardt over de stap. “De partijen op het DRU-industriepark moeten op een goede manier gaan samenwerken zodat de samenleving kan zien dat het een prachtig terrein is.” Uit een rapport van de gemeente wordt de huidige manier van verstrekken van middelen omschreven als ‘boekhoudkundige spaghetti’: “Je hebt natuurlijk een ontwikkeling gezien van partijen door de jaren heen”, vertelt Van de Wardt over de wildgroei aan stromen. Het DRU Industriepark ontstond in 2006 en sindsdien hebben verschillende partijen een groei doorgemaakt op het terrein. “We zijn nu tien jaar verder, dus het is goed om daar helderheid in te scheppen.”
Een directeur moet vanaf januari 2019 leiding gaan geven aan de stichting, tezamen met een Raad van Toezicht. Met de andere partners op het DRU-terrein, het CIVON, de Bibliotheek, de Muziekschool en REGIO8 wordt een samenwerkingsconvenant gesloten. De op te richten stichting wordt huurder van de panden en verhuurt deze aan de partners op het terrein. In het document
Samen voor een ijzersterk DRU Industriepark zijn kaders geschetst voor de partijen. Wethouder Van de Wardt is overtuigd van een gouden toekomst voor de DRU: “Het is wat ons betreft de parel van de gemeente.” De gemeenteraad bespreekt het voorstel op donderdag 13 december.
Deur wijd open voor festivals en evenementenBurgemeester Otwin van Dijk opperde eerder dit jaar het idee om
de landelijke Sinterklaasintocht naar Ulft te halen. Van de Wardt juicht de ambitie toe en ziet zelf graag grotere evenementen naar het terrein komen. “Vooral evenementen die ook jongeren aanspreken”, aldus de wethouder, die naast festivals à la Huntenpop ook de SSP-HAL aanstipt als belangrijke locatie op het terrein voor bijvoorbeeld beurzen : “Dan hebben wij een enorme plek voor jong en oud om op bezoek te komen.”
Foto: REGIO8