Ulft, Netherlands

Vv Doetinchem haalt eerste elftal uit de competitie na 'wanordelijkheden'

Voetbalclub vv Doetinchem heeft na nieuwe ‘wanordelijkheden’ besloten om het eerste elftal terug te trekken uit de competitie. De thuiswedstrijd tegen VDZ uit Arnhem liep zondag uit de hand en werd door de scheidsrechter gestaakt.
Jasper Hazelaar | 18 april 2023 11:56 | Aangepast op 18 april 2023 11:56
Scheidsrechter Jesper Sanders, leidsman van dienst, noemt het een droevige middag: “Hiervoor ga ik niet met de vinger wijzen naar bepaalde personen die schuldig zullen zijn maar hoop ik dat iedereen het begrip toont dat ik als scheidsrechter niet inhoudelijk op de situatie in ga en dit alleen doe bij de aangewezen personen hiervoor.” De arbiter toonde twee spelers van vv Doetinchem een rode kaart, maar werd daarna onder meer verbaal aangevallen. Nog dezelfde middag besloot het bestuur om het eerste elftal uit de competitie te halen. Dit vanwege een opeenstapeling van incidenten rond het team.

Want het uit de hand lopen van een duel bij vv Doetinchem is geen unicum. Vorig seizoen liep een promotieduel met de Witkampers in Laren compleet uit de hand. Ook afgelopen februari werd een duel met vv Gendringen gestaakt, waarna de Doetinchemmers punten in mindering kregen van voetbalbond KNVB. “De teamleden waren zowel door de teamleiding als het bestuur meermalen gewaarschuwd dat deze maatregel boven hun hoofd hing als de spelers zich niet naar behoren zouden gaan gedragen”, schrijft het bestuur. “Het team – de goede spelers niet te na gesproken – heeft zich uiterst hardleers getoond en daarmee zichzelf buitenspel gezet.”

Accepteren en excuseren
De Doetinchemse amateurclub laat weten eventuele consequenties vanwege het terugtrekken te aanvaarden. Ook schrijft het bestuur op de site dat er excuses wordt aangeboden, met name aan de scheidsrechter van dienst: “Voor de gedragingen van het team c.q. het aantal teamleden dat zwaar over de schreef ging.” Arbiter Sanders sluit zijn bericht af met een boodschap: “Scheidsrechter zijn is een hobby, als arbiter sta ik op het veld om te genieten van het spelletje en alle betrokkenen een leuke middag te bezorgen. Laten we dit voor eenieder zo houden!”

Foto: REGIO8

Lees ook

Doetinchem vindt plek in Schöneveld voor gloednieuwe Basisschool Hogenkamp

Na jaren behelpen in een oud pand, is door de Gemeente Doetinchem een locatie gevonden voor een gloe...

Opvang in Doetinchem kostte in 2023 elke dag 187 euro per asielzoeker

De crisisnoodopvang (CNO) in Doetinchem kostte in 2023 omgerekend per asielzoeker 187 euro per dag, ...

Volkszanger Tinus Hoekstra heeft nu eigen kroeg in zijn Doetinchem

De Doetinchemse volkszanger Tinus Hoekstra heeft zaterdagmiddag zijn café aan de Grutstraat in Doeti...

Borussia Mönchengladbach vervangt Bayer Leverkusen in Terborg

De kersverse Duitse kampioen Bayer Leverkusen komt niet meer naar het Terborg Toernooi voor jeugdplo...

Doetinchemse trainer Meijer één jaar langer bij NEC Nijmegen

Rogier Meijer is ook volgend seizoen trainer van eredivisionist NEC uit Nijmegen. De 42-jarige Doeti...

Na tien jaar is De Zumpe compleet, rondleidingen door bijzondere natuur

Tien jaar na de start van het project, is De Zumpe in Doetinchem uitgegroeid tot een gebied waar kwe...