Ulft, Netherlands

Vrouwenteam van De Graafschap wil zo snel mogelijk naar de eredivisie

Foto: REGIO8
De vrouwen van De Graafschap, die nu nog spelen onder de vlag van Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek, komen volgend seizoen definitief uit in het betaald voetbal in het shirt van de Superboeren. Voetbalbond KNVB heeft groen licht gegeven, nu hopen de Doetinchemse vrouwen zo snel mogelijk de stap te zetten naar de eredivisie.
Tim Rondeel | 20 maart 2024 18:59 | Aangepast op 20 maart 2024 18:59
“Dit is natuurlijk geweldig, De Graafschap is de trots van de Achterhoek en meiden kunnen nu echt dromen om in het blauw-wit te spelen”, aldus Hilde Gerritsen, de kersverse algemeen manager van De Graafschap Vrouwen. Toen het goede nieuws binnenkwam, na jarenlange inzet, ging er van alles door haar heen: “Eerst kon ik het nog niet geloven want het is iets waar je hard voor vecht, maar het is toch echt werkelijkheid. Daarna was er vooral veel vreugde, plezier en heel veel zin in de toekomst.”

Volgens directeur algemene zaken Michael Oguabai is de uitbreiding een mooie kans voor alle onderdelen van de club. “Ik denk dat het goed is dat je een volwaardig vrouwenteam hebt”, geeft Oguabai aan. “Voor ons is het ook zichtbaarheid, niet alleen in de regio, maar ook landelijk. We hebben een volwaardig team in de eerste divisie en daarna kan je laten zien dat je ambitie is om het hoogst haalbare te halen en stap voor stap te groeien. Ik denk dat er nog heel veel groei mogelijk is, want we moeten nog beginnen.”

Snel naar de eredivisie
Sinds 2020 zijn Hilde Gerritsen en Anouk ter Bille bezig om de droom van vele Achterhoekse meiden en vrouwen waar te maken. De grondleggers van het vrouwenteam van De Graafschap barsten van de ambitie. “Ik denk dat we volgend jaar prima in de eerste divisie mee kunnen komen”, schetst Gerritsen. “Het eerste jaar gaat natuurlijk wennen zijn aan het niveau want alles is nieuw, maar daarna moeten we wel echt voor promotie gaan spelen.”

Worm naar Doetinchem?
Voor technisch manager Ter Bille en algemeen manager Gerritsen wacht een drukke transferzomer. Binnen enkele weken hopen ze de eerste nieuwe namen te presenteren. De bestaande jeugd van MVVA moet een groot onderdeel worden van de selectie, aangevuld met ervaren spelers van buitenaf. Of de Doetinchemse international Siri Worm al gepolst is? “Ze heeft net haar contract verlengd bij PSV dus ze is voor nu nog in Eindhoven zichtbaar", zegt Gerritsen. "Maar we zijn wel druk bezig met versterkingen, ook met meiden hier uit de buurt, maar ook van verder weg. Ze moeten wel echt bij het De Graafschap-DNA passen.”

Dromen van De Vijverberg
De thuiswedstrijden spelen De Graafschap Vrouwen voorlopig op sportcomplex De Bezelhorst. Voor de vrouwentak zijn de voorgenomen plannen voor een opknapbeurt van het trainingscomplex dan ook geen overbodige luxe. Maar de echte droom van Gerritsen?: “Ooit hopen we ook een keer in het stadion te spelen.” Als het aan Ogubai ligt wordt die droom snel werkelijkheid: “Maar dan moet het wel met het gras kunnen.”

Meest gelezen

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Anton Adelaar | Ruben Dales | 23 apr 2024 15:32

Mariënvelde glimt van trots door bezoek Koning Willem-Alexander

Tim Rondeel | Remco Geurts | 24 apr 2024 16:59

Lees ook

Volleyballers van Active Living Orion zijn kampioen van Nederland

De volleyballers van Active Living Orion zijn kampioen van Nederland. Draisma Dynamo werd vrijdagav...

Groen licht van burgemeester, Doetinchem krijgt tweede coffeeshop

Doetinchem krijgt binnenkort een tweede coffeeshop. Magic, zoals de wietzaak aan de Veemarkt gaat he...

Drie miljoen Rijksgeld voor woningbouw in Doetinchem

Doetinchem krijgt een Rijksbijdrage van meer dan drie miljoen euro om de woningbouw op het Laborijn-...

Nieuwe stap voor Slingeland Ziekenhuis, financiering definitief rond

De financiering voor de bouw van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis aan de rand van Doetinchem is defi...

Active Living Orion verliest, twee kansen over voor landstitel

Active Living Orion heeft de eerste kans om landskampioen te worden woensdagavond laten liggen. In d...

Schaapsherders krijgen nieuwe aanwas: 'Het zijn geen geitenwollensokkentypes meer'

Het is een bijzonder gezicht in Doetinchem, honderden schapen die de bermen netjes houden door het g...