Ulft, Netherlands

Volleyballers van oranje Orion jagen op eerste hoofdprijs sinds 2019

Foto: REGIO8
Active Living Orion grijpt terug naar de rijke historie van de Doetinchemse volleybalclub en speelt in de jacht op eremetaal de rest van de bekerwedstrijden in het oranje. Met de nieuwe kleur wil het eerste team dit seizoen wél een prijs pakken, iets dat de Nederlandse topclub sinds 2019 niet meer is gelukt.
Jasper Hazelaar | Bart Sollman | 7 februari 2024 13:27 | Aangepast op 7 februari 2024 13:27
“Dit zijn de maanden en de momenten waar het om gaat”, zegt de Doetinchemse middenaanvaller Beau Wortelboer. “Nu gaat het echt om de prijzen en de belangrijke punten.” Strijdbaar is Orion zeker, maar trainer Dirk Sparidans ziet zijn ploeg wel als underdog. “Nova Tech Lycurgus heeft een abonnement op het winnen van de beker, Draisma Dynamo heeft een abonnement op het winnen van de titel. Als je over twintig jaar kijkt, is de kans tien procent dat we kampioen worden. We hebben te maken met tegenstanders die veel meer ervaring hebben in het winnen van prijzen en wij moeten dat doorbreken.”

Dit weekend wacht in de beker een dubbele ontmoeting met het Groningse Lycurgus, ín het oranje. Het idee voor de shirts ontstond rond de kwartfinale van de beker, waarin het tweede team van Orion werd verslagen door het vlaggenschip. Met de nieuwe kleur wil het eerst team ook de band met de vereniging versterken. “Voor mij is het natuurlijk heel vertrouwd, want ik heb hier de hele jeugdopleiding gespeeld”, zegt de twintigjarige Wortelboer. “Het voelt een beetje als thuiskomen.”

Kampioenspoule
Orion gaat de kampioenspoule om de landstitel als koploper in. Dat betekent een minieme voorsprong in punten. Een garantie op een prijs is dat niet, want de Doetinchemmers sloten in 2021/2022 de reguliere competitie ook als nummer één af. “Voor mij als buitenstaander is het altijd zuur geweest voor ze”, zegt passer/loper Tom Koops, sinds dit seizoen spelend bij Orion. “Ze stonden altijd bovenaan en aan het einde verliezen ze. Nu wordt het tijd om het om te gooien. We moeten prijzen gaan pakken.”

‘Alles doen voor de tien procent’
Hoewel trainer Sparidans de Doetinchemmers als underdog ziet, is Orion gebrand op het behalen van de eerste prijs sinds 2019. “Er is een gevoel van strijdbaar zijn, we willen vechten voor die tien procent en er alles aan doen om te zorgen dat het anders gaat lopen.” Wortelboer sluit aan: “Twee jaar hebben we net misgegrepen, dus ik ben wel extra gemotiveerd. Het speelt voor mijzelf zeker mee.”

Foto: REGIO8

Lees ook

Verhalen verzetsstrijders vertelt vanuit cellen De Kruisberg

Op 2 maart 1945 werden 46 mannen 's ochtends vroeg uit gevangenis De Kruisberg in Doetinchem gehaald...

Vier gewonden na botsing tussen meerdere voertuigen op de N315

Het is zaterdagmiddag flink misgegaan op de N315 tussen Doetinchem en Zelhem. Meerdere automobiliste...

Ruim 150 mensen oefenen crisissituatie bij Slingeland Ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem houdt zaterdagochtend een grote crisisoefening om medewerker...

Verkeerschaos in Doetinchem na aanrijding op kruising met verkeerslichten

Een scooterrijder is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Oostelijke Randweg in Do...

Vitesse-fan krijgt Doetinchemse schrikkeldagbaby

Donderdagochtend in alle vroegte werd Flore Lise geboren in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem....

Jurken met ‘De Kist’ en sigaren, De Graafschap verliest met Theo Vergeer een cultheld

De Graafschap-clubicoon Theo Vergeer is in de nacht van woensdag op donderdag op 69-jarige leeftijd ...