Ulft, Netherlands

 

Tijdperk SC Silvolde als topamateurs ten einde

Eén van de hoogst voetballende amateurclubs uit de Achterhoek stopt op dit niveau. Na acht jaar in de vierde divisie gaat Sportclub Silvolde vanaf komend seizoen een paar klassen lager spelen. Op welk niveau ze uit gaan komen moet nog blijken.
Bart Sollman | 15 maart 2023 11:00 | Aangepast op 15 maart 2023 11:00
De club geeft in een statement op de eigen website aan trots te zijn op de successen die op het hoge niveau geboekt zijn. ‘Maar het succes heeft ook een keerzijde', valt in het statement te lezen. 'Om het hoge niveau te halen en behouden is een grote inspanning nodig’. Zo was het moeilijk voor talenten uit de jeugd om snel aansluiting te vinden met het eerste elftal. De Silvoldenaren haalden regelmatig spelers van andere amateurclubs om op niveau mee te kunnen spelen. Van de huidige selectie komen onder meer Jorn Eijkelkamp (Viod), Wouter Ebbers (Gendringen), Chiel Terhorst (SDOUC), Sem Smit (Concordia Wehl) en Gijs Hakvoort (Gendringen) van buiten.

‘In toenemende mate werden de prestaties van Silvolde 1 afhankelijk van talenten uit de regio’, schrijft de club daar zelf over in het statement. Hierdoor verminderde naar eigen zeggen het ‘eigen gezicht’ van de vereniging. Dit werkte door in de betrokkenheid, herkenbaarheid en zelfs de bezoekersaantallen. Nu er een aantal sterkhouders na dit seizoen vertrekt, gaat de club weer meer kansen geven aan eigen jeugd. Dit alles in overleg met de huidige selectiespelers van Silvoldse komaf.

Spelen tegen buurtverenigingen
Het besluit om lager te gaan voetballen heeft volgens Sportclub Silvolde als positief effect dat de busreizen naar uitwedstrijden een stuk minder lang zullen zijn. ‘Meer spelen van wedstrijden tegen buurtverenigingen is goed voor de beleving, de kas en het klimaat’, meldt de club. Op welk niveau de club uiteindelijk uit gaat komen, is nog onduidelijk. Op dit moment strijdt Sportclub Silvolde met een veertiende plek tegen degradatie in de vierde divisie zondag. RKZVC uit Zieuwent staat laatste.

Samenwerking met Terborg
De keuze van Silvolde kan ook invloed hebben op het fusietraject dat is ingezet met het nabijgelegen vv Terborg. ‘De genomen stap stelt ons in staat onze energie en ambitie op de toekomst te richten en de weg naar verdergaande samenwerking met vv Terborg te plaveien’, schrijft Sportclub Silvolde. De jeugd van de twee clubs speelt al samen. Komend seizoen komen daar ook twee gezamenlijke seniorenteams bij.


Foto: REGIO8

Meest gelezen

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Grootste verkeersader van de Achterhoek gaat twee weken dicht

Charlotte van de Kant | Davie Klein Gunnewiek | 29 mrt 2023 15:20

Lees ook

Scooterrijder gewond na ongeval in Terborg

Een scooterrijder is dinsdagochtend gewond geraakt bij een ongeval in Terborg. Hij werd aangereden o...

De Graafschap naar volgende ronde van bekertoernooi

De Graafschap is door naar de tweede ronde van de Nederlandse beker. De Doetinchemmers wonnen dinsda...

Zeer grote brand verwoest woonboerderij in Silvolde

In een woning aan de Geurinkstraat in Silvolde woedde zondagmiddag een grote brand. De vlammen sloeg...

Ostendorp verrast De Graafschap, maar volgt hart naar Buren

Hans Martijn Ostendorp stopt als algemeen directeur van De Graafschap en wordt burgemeester van Bure...

Van Nispen ruikt met De Treffers bloed tegen De Graafschap

Matthijs van Nispen uit Doetinchem staat dinsdagavond met de amateurs van De Treffers tegenover zijn...

Drieduizend nieuwe bomen voor inwoners Oude IJsselstreek

Als laatste kernen in de gemeente kregen inwoners van Breedenbroek en Voorst donderdag een gratis bo...