Ulft, Netherlands

Tijdperk SC Silvolde als topamateurs ten einde

Eén van de hoogst voetballende amateurclubs uit de Achterhoek stopt op dit niveau. Na acht jaar in de vierde divisie gaat Sportclub Silvolde vanaf komend seizoen een paar klassen lager spelen. Op welk niveau ze uit gaan komen moet nog blijken.
Bart Sollman | 15 maart 2023 11:00 | Aangepast op 15 maart 2023 11:00
De club geeft in een statement op de eigen website aan trots te zijn op de successen die op het hoge niveau geboekt zijn. ‘Maar het succes heeft ook een keerzijde', valt in het statement te lezen. 'Om het hoge niveau te halen en behouden is een grote inspanning nodig’. Zo was het moeilijk voor talenten uit de jeugd om snel aansluiting te vinden met het eerste elftal. De Silvoldenaren haalden regelmatig spelers van andere amateurclubs om op niveau mee te kunnen spelen. Van de huidige selectie komen onder meer Jorn Eijkelkamp (Viod), Wouter Ebbers (Gendringen), Chiel Terhorst (SDOUC), Sem Smit (Concordia Wehl) en Gijs Hakvoort (Gendringen) van buiten.

‘In toenemende mate werden de prestaties van Silvolde 1 afhankelijk van talenten uit de regio’, schrijft de club daar zelf over in het statement. Hierdoor verminderde naar eigen zeggen het ‘eigen gezicht’ van de vereniging. Dit werkte door in de betrokkenheid, herkenbaarheid en zelfs de bezoekersaantallen. Nu er een aantal sterkhouders na dit seizoen vertrekt, gaat de club weer meer kansen geven aan eigen jeugd. Dit alles in overleg met de huidige selectiespelers van Silvoldse komaf.

Spelen tegen buurtverenigingen
Het besluit om lager te gaan voetballen heeft volgens Sportclub Silvolde als positief effect dat de busreizen naar uitwedstrijden een stuk minder lang zullen zijn. ‘Meer spelen van wedstrijden tegen buurtverenigingen is goed voor de beleving, de kas en het klimaat’, meldt de club. Op welk niveau de club uiteindelijk uit gaat komen, is nog onduidelijk. Op dit moment strijdt Sportclub Silvolde met een veertiende plek tegen degradatie in de vierde divisie zondag. RKZVC uit Zieuwent staat laatste.

Samenwerking met Terborg
De keuze van Silvolde kan ook invloed hebben op het fusietraject dat is ingezet met het nabijgelegen vv Terborg. ‘De genomen stap stelt ons in staat onze energie en ambitie op de toekomst te richten en de weg naar verdergaande samenwerking met vv Terborg te plaveien’, schrijft Sportclub Silvolde. De jeugd van de twee clubs speelt al samen. Komend seizoen komen daar ook twee gezamenlijke seniorenteams bij.


Foto: REGIO8

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Achterhoek omarmt De Graafschap Vrouwen als eerste shirtsponsor

Achterhoekse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties omarmen het kersverse eerste divi...

Borussia Mönchengladbach vervangt Bayer Leverkusen in Terborg

De kersverse Duitse kampioen Bayer Leverkusen komt niet meer naar het Terborg Toernooi voor jeugdplo...

Geniet nu het nog kan, weerboer Gerrit voorspelt minder weer in Achterhoek

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Lie...

Doetinchemse trainer Meijer één jaar langer bij NEC Nijmegen

Rogier Meijer is ook volgend seizoen trainer van eredivisionist NEC uit Nijmegen. De 42-jarige Doeti...