Ulft, Netherlands

Ongewijzigd De Graafschap moet beter tegen TOP Oss, Mahi klopt op de deur

Foto: REGIO8
Met het nodige fortuin hield De Graafschap drie punten over aan het thuisduel met FC Den Bosch, maar tegen TOP Oss wil de ploeg van trainer Jan Vreman verbetering laten zien. Met dezelfde elf namen is de opdracht duidelijk, winnen om een beetje hoop te houden op de directie promotieplekken.
Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 29 februari 2024 16:51 | Aangepast op 29 februari 2024 16:51
“De verwachtingen zijn gewoon hoog bij iedereen”, zegt Vreman in aanloop naar het duel met de nummer negentien van de ranglijst. Net als hekkensluiter FC Den Bosch is het een laagvlieger, maar de trainer rekent zich zeker na de moeizame wedstrijd van vorige week niet rijk: “Is dat dan een prettige tegenstander? Ik denk dat het de lastigsten zijn.” Want vrijdag liep De Graafschap zich lange tijd stuk. “Tegen Den Bosch was het denk ik een uitzondering, het wordt wel beter”, verwacht vleugenaanvaller Tristan van Gilst. “We hebben een goede ploeg en willen bovenin meedoen, dan moeten we ook willen winnen.”

Het wisselvallige De Graafschap heeft de nacompetitieplek stevig in handen, maar het gat met een directe promotieplek is alweer opgelopen tot zeven punten. “Wij zien het niet alsof het klaar is”, benadrukt Van Gilst. “Wij gaan nog steeds vol voor de tweede plek. Ik zie het niet alsof we in niemandsland zitten.” Vreman: “Als je kijkt naar beneden is het gat zeven punten, en naar boven is het gat zeven punten. Laten we dan maar lekker naar boven kijken en kijken of we de aansluiting kunnen krijgen.”

Optie voor Van Gilst
Van Gilst start bij afwezigheid van Önal weer in de basis, op zijn geliefde linkerkant. De vleugelaanvaller heeft een aflopend contract, maar De Graafschap heeft wel een optie om een jaar langer door te gaan. “Ik ben tevreden hier, dus ik hoop dat ik nog een jaartje mag blijven”, zegt de 21-jarige aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van PEC Zwolle. “Ik krijg van Peter Bijvelds wel het gevoel dat ze tevreden met me zijn.”

Mahi op weg naar basis?
Vreman houdt vast aan dezelfde opstelling, wat betekent dat Mimoun Mahi ondanks zijn sterke invalbeurt op de bank zit: “Tegen Den Bosch wint hij misschien wel de wedstrijd voor je, dus het is veel waard om zo’n jongen te hebben.” Of Vreman hem niet wil belonen met een basisplek? “Je kan ook zeggen dat we hem belonen door te invallen. Het belangrijkste is het teamresultaat, en daar is hij een belangrijk onderdeel in.”

Opstelling: Jansen; Fortes, Schenk, Hardeman, A. Büttner; Brittijn, Warmerdam, Colyn; G. Büttner, Seuntjens, Van Gilst.

Lees meer over:

De Graafschap|Voetbal|

Lees ook

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Achterhoek omarmt De Graafschap Vrouwen als eerste shirtsponsor

Achterhoekse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties omarmen het kersverse eerste divi...

Borussia Mönchengladbach vervangt Bayer Leverkusen in Terborg

De kersverse Duitse kampioen Bayer Leverkusen komt niet meer naar het Terborg Toernooi voor jeugdplo...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

Doetinchemse trainer Meijer één jaar langer bij NEC Nijmegen

Rogier Meijer is ook volgend seizoen trainer van eredivisionist NEC uit Nijmegen. De 42-jarige Doeti...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...