Ulft, Netherlands

 

Hendriks mag hopen op debuut tegen ADO

De Graafschap hoopt met het huren van Sam Hendriks de problemen met het scoren van doelpunten op te lossen. De aanvaller uit Doetinchem keert terug bij de club waar hij debuteerde in het betaald voetbal en is zondag inzetbaar in het uitduel met ADO Den Haag.
Tim Rondeel | 11 maart 2022 11:20 | Aangepast op 11 maart 2022 11:20
“Ik dacht: 'start de wagen'”, aldus de nieuwe aanwinst van De Graafschap over zijn gedachten toen de aanbieding binnenkwam. “Voor mij was de keuze wel makkelijk, dus toen ze zich meldden wilde ik eigenlijk wel gelijk deze kant op. Het leek mij wel een hele mooie uitdaging dus ik ben blij dat het gebeurd is.” Op dit moment beschikt De Graafschap, na de toevoeging van Hendriks aan de selectie, over vier spitsen. “De drie die we hebben zijn totaal verschillende spitsen”, aldus trainer Reinier Robbemond. “Als ik hem zou moeten vergelijken, dan kan het nog het meeste met Devin (Haen red.). Sam heeft de nodige ervaring en laten zien dat hij op dit niveau gewoon zijn goals kan maken en dat is ook waarvoor we hem gehaald hebben.”

Danzell Gravenberch is zondag niet inzetbaar door een coronabesmetting, waardoor Hendriks mag hopen op zijn debuut. De Doetinchemse spits zag zijn nieuwe club de eerste seizoenshelft problemen hebben met scoren: “Ik vond wel dat er redelijk wat kansen werden gecreëerd, het spel zag er bij vlagen wel goed uit. Als je dan soms vergeet om de trekker over te halen dan is het wel zuur en win je soms wedstrijden niet.” De aanvaller heeft een duidelijk doel voor ogen voor zijn terugkeer bij de club waar hij opgroeide: “Plezier hebben en zoveel mogelijk spelen en zoveel mogelijk doelpunten maken én strijden voor promotie, dat is wel een mooi doel denk ik.”

Hectiek op transfergebied
De transfermarkt loopt nog tot maandagnacht, trainer Robbemond verwacht nog een aantal hectische dagen op De Vijverberg. “Iedere trainer wil altijd extra kwaliteit toevoegen aan zijn selectie maar dat moet het binnen de middelen passen”, aldus Robbemond. “Het ligt eraan wat hun wensen zijn en of ze het zelf niet meer zien zitten om bij De Graafschap te blijven, dan levert dat misschien ook weer mogelijkheden op of dan moet je weer op zoek naar een bepaalde positie, dus het kan nog een hectische laatste week worden.”

Fortes terug
Tegenover het ontbreken van Gravenberch staat de terugkeer van Jeffry Fortes. De middenvelder kwam de afgelopen weken met Kaapverdië uit op de Africa Cup. Hij werd uitgeschakeld in de achtste finale tegen Senegal. Voor de spitspositie moet Robbemond de keuze maken uit aanwinst Hendriks, talent Haen en clubtopscorer Joey Konings.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Fortes, Schuurman, Opoku; Acheffay, Haen (Hendriks), Korte.

Foto: De Graafschap Media

Lees meer over:

ADO|De Graafschap|Hendriks|

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Patiënten Slingeland kunnen gratis parkeren bij Amphion

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 1 feb 2023 16:25

Lees ook

De Graafschap schuift acht jeugdspelers door

Acht spelers uit de jeugdopleiding van De Graafschap maken aankomend seizoen de stap naar de selecti...

De Graafschap wint met ruime cijfers

De Graafschap heeft het eerste duel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen met ruime cijfers gewonn...

De Graafschap neemt organisatie onder loep

De Graafschap geeft de nieuwe technisch manager Peter Bijvelds na het ontslag van trainer Reinier Ro...

De Graafschap alsnog naar de play-offs

De Graafschap heeft zich vrijdagavond op de laatste speeldag van de reguliere competitie alsnog gepl...

Moeizame transfertijd voor De Graafschap

De laatste transperiode van De Graafschap onder zijn leiding is voor Peter Hofstede moeizaam verlope...

Doelman Bakker van AZ naar De Graafschap

De Graafschap heeft met Mees Bakker een nieuwe doelman voor het komende seizoen gevonden. De jonge k...