Ulft, Netherlands

 

De Graafschap wil winst op Terborg Toernooi

Na twee jaar zonder door corona is het Terborg Toernooi dit weekend weer losgebarsten op Sportpark De Paasberg. Onder 19-teams van internationale topclubs als Tottenham Hotspur (Engeland) en Palmeiras (Brazilië) kruisen de degens met onder meer De Graafschap, dat met eerste elftalspelers Philip Brittijn en Devin Haen een gooi hoopt te doen naar de titel.
Jasper Hazelaar | 3 juni 2022 09:43 | Aangepast op 3 juni 2022 09:43
“Deze kans om met de jeugd op het Terborg Toernooi te spelen laat ik zeker niet gaan”, zegt de zeventienjarige Haen, die eerdere jaren als toeschouwer langs de kant te vinden was. “Voor mij betekent het veel om hier nu zelf te mogen staan. Ik heb altijd al die teams zien spelen en nu sta je er zelf met De Graafschap tegen te spelen, dat is top.” Het toernooi werd vrijdagavond afgetrapt door Vitesse en titelhouder Palmeiras. De Arnhemmers wonnen met 2-1, tot tevredenheid van hun trainer en oud-voetballer Tim Cornelisse: “Dit is goud voor hun ontwikkeling. Zeker dit toernooi met deze topploegen, je kan echt aan de bak en dat hebben ze nu ondervonden.”

Toernooidirecteur Peter Berendhaus vindt het lastig om op voorhand een favoriet aan te wijzen. “FC Midtjylland heeft weer een fantastisch team”, geeft Berendhaus aan over de Deense ploeg. “Ze zitten bij de laatste zestien van de UEFA Youth League in Europa. Dat geldt ook voor RC Genk (België, red.), dus dat zijn echt goede teams. De Brazilianen zijn sterk als vanouds en De Graafschap is een outsider. Het zal nog spannend worden allemaal.”

Braziliaanse hegemonie
De laatste tien edities werd het Terborg Toernooi gewonnen door een Braziliaanse ploeg. “Het zou wel leuk zijn als er een keer een Europese ploeg de beker mee naar huis neemt”, vindt Berendhaus. Hoewel het jeugdtoernooi op nog geen tien kilometer afstand van stadion De Vijverberg wordt gespeeld, wist De Graafschap nog nooit te winnen. Aanvaller Haen vindt 2022 een mooi moment: “We hopen hem natuurlijk te winnen, daar gaan we gewoon voor, maar we gaan het zien.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

De Graafschap biedt kansen aan gevangenen

In het kader van 'niemand aan de zijlijn' heeft De Graafschap samen met uitzendbureau Seesing Flex e...

Gravenberch wil vertrekken bij De Graafschap

Danzell Gravenberch wil deze transferwindow vertrekken bij De Graafschap. De spits van de Doetinchem...

De Graafschap vergeet Kistemaker nooit

Voormalig De Graafschap-trainer Simon Kistemaker is dinsdag op 81-jarige leeftijd overleden. De dood...

De Graafschap wil De Kist eren tegen Ajax

De Graafschap treft vrijdagavond, op een door de coronamaatregelen lege Vijverberg, nummer vijf Jong...

De Graafschap huurt Schouten mét optie

De komst van rechtsback Robin Schouten is maandagochtend wereldkundig gemaakt door De Graafschap. De...

Powel kijkt over grens voor scoutingnetwerk

Bij de optuiging van het scoutingnetwerk bij De Graafschap wordt er over de landsgrenzen gekeken. Zo...