Ulft, Netherlands

De Graafschap wil met goed gevoel de WK-break ingaan

De Graafschap hoopt de competitie vrijdagavond tegen Helmond Sport met een goed gevoel afsluiten. Het gaat op bezoek bij Helmond Sport, dat negentiende staat. De club uit Noord-Brabant won twee van zijn laatste drie duels en is als laagvlieger dus in vorm.
Dean van het Laar | 17 november 2022 17:00 | Aangepast op 17 november 2022 17:00
“Het is een hele solide ploeg, waar je niet zomaar van wint”, vindt trainer Adrie Poldervaart. “Het wordt een hele uitdaging om daar de punten mee te nemen naar huis.” De tegenstander van de Superboeren switchte recent nog van trainer. Sven Swinnen werd vanwege de tegenvallende resultaten ontslagen, waarna oud-Superboer Tim Bakens naar voren werd geschoven als interim-hoofdtrainer. Die keuze lijkt vooralsnog goed uit te pakken. “Zij winnen recent nog van Roda JC en ADO Den Haag, twee ploegen waar wij punten hebben laten liggen”, zegt Poldervaart. “Bovendien staan ze erg hoog op de ranglijst als het gaat om de ‘expected goals’. Het wordt dus geen makkie.”

Toch zit het met het vertrouwen wel goed bij De Superboeren. De trainer ziet een stijgende lijn in het spel van zijn ploeg. “We worden steeds constanter”, vindt Poldervaart. “Dat zien we bijvoorbeeld terug in de openingsfase tegen Jong PSV, waarin wij erg goed spel op de mat leggen. Ook de percentages in balbezit spreken steeds vaker in ons voordeel. Het begint er steeds beter uit te zien.” Na een uitermate moeizame start van het seizoen heeft De Graafschap uit de laatste vijf duels tien punten gehaald, goed voor een gedeelde tweede plek in de strijd om de tweede periodetitel.

Aanvoerder De Jong keert terug
Dus treedt de ploeg uit Doetinchem met zelfvertrouwen aan. Dat gaat het doen met Siem de Jong, die terugkeert van een lichte blessure die hij overhield aan de verloren wedstrijd tegen FC Den Bosch. “Die wedstrijd op kunstgras was een aanslag op m’n lichaam”, vertelt de ervaren middenvelder. “Ik hield last van m’n heupen, dus ik had langer de tijd nodig om daar van te herstellen.” Inmiddels is de aanvoerder weer fit en zal hij morgen aan de aftrap verschijnen. “Het is wel lekker dat er daarna een weekje vakantie op de planning staat, dan herstel ik toch wat sneller”, zegt de aanvoerder glimlachend.

Wereldkampioen?
Na vrijdag krijgen de spelers een week vakantie, waarna twee weken lang wordt opgetraind richting de herstart van de competitie. In de vrije week houdt Siem de Jong nauwlettend de verrichtingen van het Nederlands Elftal in de gaten. Broer Luuk is opgeroepen en dat zorgde voor blijdschap bij zijn oudere broer: “Ik had het al wel zien aankomen, hij is met een duidelijke rol meegegaan, en kan als pinchhitter iets extra’s brengen.” De Jong schat de kansen van het Nederlands Elftal hoog in: “Ik denk dat ze heel ver kunnen komen, want het ze hebben specifieke kwaliteiten. Ze zijn echter niet de enige kanshebber, want ik schat Brazilië ook erg hoog in.”

Foto: REGIO8

Lees ook

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...

De Graafschap wil Jansen behouden, gesprek met Vreman aanstaande

Nu er duidelijkheid is over zijn eigen toekomst, kan Peter Bijvelds vrijuit spreken over de voorbere...

Bijvelds een jaar langer bij De Graafschap áls nacompetitie wordt gehaald

Het contract van Peter Bijvelds als technisch directeur bij De Graafschap is verlengd, onder voorbeh...