Ulft, Netherlands

De Graafschap wil aansluiting houden met de top tegen ADO Den Haag

De Graafschap hervat vrijdagavond de competitie in Den Haag tegen een directe concurrent om de bovenste plekken, het ADO Den Haag van trainer Darije Kalezic. Op een ijskoud sportcomplex De Bezelhorst in Doetinchem spelen de mannen van Jan Vreman zich warm voor het duel met de huidige nummer drie.
Tim Rondeel | 11 januari 2024 15:18 | Aangepast op 11 januari 2024 15:18
Trainer Vreman heeft zin in de hervatting van de competitie: “Ik zou alleen andere temperaturen willen hebben.” Op de vraag of de Achterhoeker de schaatsen nog in het vet heeft zitten? "Absoluut, en die blijven daar ook in.” Tijd voor ijspret is er niet want zijn De Graafschap treft vrijdag een directe concurrent. “Deze wedstrijden wil je gewoon winnen want dan blijf je er constant dichtbij”, aldus Vreman, die niet van een cruciaal duel wil spreken: “Het is mooi dat je de punten al hebt, dan hoef je ze later niet in te halen, maar er kan nog zoveel gebeuren en zowel bij winst als verlies is er nog niks aan de hand.”

De Graafschap staat met een wedstrijd minder gespeeld zes punten achter op de Hagenezen. Met de Doetinchemmers als nummer vier en ADO als nummer drie staat er vrijdag een heus topduel op de rol in de eerste divisie. “Het is denk ik een elftal dat veel routine heeft”, aldus oefenmeester Vreman over de ploeg van voormalig trainer van de Superboeren, Darije Kalezic. “Voor ons is het een wedstrijd waar we tot de laatste seconde geconcentreerd moeten zijn, want bij hun zit heel veel scorend vermogen.” Een van de aanvallende wapens is de ervaren oud-Superboer Daryl van Mieghem. De buitenspeler was de eerste seizoenshelft bij twaalf doelpunten betrokken.

Mentor Seuntjes
Een stuk routine hebben de Doetinchemmers in de winterstop ook aan de selectie toegevoegd met Ralf Seuntjens. De spits gaat de concurrentiestrijd aan met Devin Haen en dient ook als een mentor voor de jonge Achterhoeker. “Ik vind het heel goed en heel leuk”, aldus de aanvaller. “Ik vind het fijn om zo iemand bij je te hebben die veel meer ervaring heeft en er heel direct opstaat en je beter wil maken." Volgens Vreman is Seuntjens niet alleen gehaald als mentor voor Haen: “Ik denk dat hij wel invloed uit kan oefenen op iedereen en ons kan helpen. Dat is ook wat hij graag zelf wil, een toegevoegde waarde zijn.”

Minuten voor de 'Seun of God'?
Seuntjens zit vrijdagavond ook bij de selectie en kan minuten maken. “Alleen niet vanaf het begin”, schetst Vreman, die verder over een bijna fitte selectie beschikt. Alexander Büttner ontbreekt vanwege een knieblessure en ook de langdurige geblesserde Rio Hillen is er nog niet bij. Jan Lammers en Giovanni Büttner zijn tevens nog niet fit. Voor de rest lijkt de trainer vast te houden aan dezelfde namen.

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes, Hardeman, Schenk, Schoppema; Warmerdam, Colyn, Brittijn; Bosilj, Haen, Önal.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Doetinchem wil binnenstad drastisch op de schop gooien

Tim Rondeel | Nick Hermsen | 15 mei 2024 17:03

Waaghalzen storten zich van metershoge schans naar beneden in Silvolde

Jasper Hazelaar | Viggo Zweverink | 13 mei 2024 14:30

Lees ook

De Graafschap wil en moet uit ander vaatje tappen tegen ADO Den Haag

Het is zaterdagavond alles of niets voor De Graafschap tijdens de return van de eerste ronde van de ...

Promotie ver weg voor De Graafschap na thuisverlies tegen ADO

Promotie naar de eredivisie lijkt ver weg voor De Graafschap. ADO Den Haag was dinsdagavond op een s...

De Graafschap wil ADO verrassen in eerste ontmoeting play-offs

De weken van de waarheid beginnen dinsdagavond voor De Graafschap op de eigen Vijverberg tegen ADO D...

De Graafschap kent slechte generale voor play-offs in Emmen

De Graafschap gaat met een slecht gevoel de play-offs in strijd om promotie naar de Eredivisie in. D...

Vreman zet krabbel en blijft hoofdtrainer van De Graafschap

Jan Vreman is ook volgend seizoen hoofdtrainer van De Graafschap, dat heeft de club dinsdagavond tij...

Groen licht van de leden, De Graafschap voert 'oude logo' in

De Graafschap voert komend seizoen definitief het ‘oude logo’ opnieuw in. Een grote meerderheid van ...