Ulft, Netherlands

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

Foto: De Graafschap Media
De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieplek Roda JC. Door een doelpunt van basisdebutant Maas Willemsen nemen de Doetinchemmers een punt mee naar de Achterhoek.
Tim Rondeel | 19 april 2024 23:00 | Aangepast op 19 april 2024 23:00
De Graafschap mocht aftrappen in een sfeervol Parkstad Limburg stadion. Dat kwam alleen niet door het uitvak; dat was aan het begin van de wedstrijd nog nagenoeg leeg. De Superboeren misten de steun overduidelijk, want ze begonnen niet sterk aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kreeg Roda JC een grote kans, die gekeerd kon worden door Thijs Jansen. Twee minuten later volgde de tweede grote kans voor de Limburgers en deze werd netjes afgewerkt door Pena Zauner: 1-0. Deze goal werd gemist door het grootste gedeelte van het uitvak; de meeste supporters konden pas vanaf de 15e minuut hun club te steunen.

Dat leek effect te hebben, want De Graafschap kwam na het eerste kwartier beter in de wedstrijd. Toen de klok op 25 minuten stond, kreeg De Graafschap zijn eerste echt grote kans. Colyn zette de bal voor en Onal kopte de bal op doel. Na enige moeite kon de doelman de bal uiteindelijk klemmen. Drie minuten later was De Graafschap weer gevaarlijk. Na een puike voorzet van rechtsback Jeffry Fortes kwam Önal net te kort om de bal binnen te tikken. De Limburgers waren echter wel dichterbij bij de 2-0, dan de Superboeren bij de 1-1. De grootste kans was namelijk nog voor Roda JC in de 39e minuut. Dat kwam door toedoen van slordig spel van De Graafschap; een te korte terugspeelbal werd erg gevaarlijk, maar keeper Jansen lette goed op en voorkwam de 2-0.

Voor aanvang van de tweede helft werd duidelijk dat Ralf Seuntjens niet verder kon door een opgelopen blessure in de eerste helft.. Hij werd vervangen door Devin Haen. De Superboeren kwamen de tweede helft overduidelijk beter uit de startblokken dan in de eerste. Basar Önal kreeg opnieuw twee goede kansen om de gelijkmaker te maken, maar de Turske vleugelaanvaller slaagde hier niet in.

In de 74e minuut besloot Vreman aanvallend te wisselen door David Bosilj en Tristan van Gilst te brengen voor Warmerdam en Colyn. Hierdoor kreeg De Graafschap wat meer balbezit, maar tot grote kansen leidde dit niet. Totdat De Graafschap in de 85e minuut een hoekschop kreeg. Büttner legde de bal perfect neer bij de eerste paal, waar Maas Willemsen zijn eerste basisplaats bekroonde met een doelpunt: 1-1.

Roda JC probeerde als reactie veel te druk te zetten. De Graafschap ging hier uiterst goed mee om, tot grote frustratie van het publiek uit Limburg. In de extra tijd kreeg Roda JC-invaller Bangura nog een gigantische kans op de drie punten, maar dit werd wederom voorkomen door uitstekend keeperswerk van Thijs Jansen.

Voor De Graafschap heeft de puntendeling niet veel gevolgen, aangezien de playoffs al veiliggesteld waren. Maar bij de ploeg uit Kerkrade kwam het gelijke spel hard aan, aangezien koploper Willem II nu kans krijgt om uit te lopen en bovendien FC Groningen nu Roda JC nog harder in de nek hijgt in de strijd om de tweede plaats.

Lees meer over:

De Graafschap|

Meest gelezen

Doetinchem wil binnenstad drastisch op de schop gooien

Tim Rondeel | Nick Hermsen | 15 mei 2024 17:03

Lees ook

Silkeborg verslaat De Graafschap in finale Karel Stegeman Toernooi

De Deense voetbalclub Silkeborg IF heeft De Graafschap maandag verslagen in de finale, en daarmee he...

De Graafschap wil en moet uit ander vaatje tappen tegen ADO Den Haag

Het is zaterdagavond alles of niets voor De Graafschap tijdens de return van de eerste ronde van de ...

Promotie ver weg voor De Graafschap na thuisverlies tegen ADO

Promotie naar de eredivisie lijkt ver weg voor De Graafschap. ADO Den Haag was dinsdagavond op een s...

De Graafschap wil ADO verrassen in eerste ontmoeting play-offs

De weken van de waarheid beginnen dinsdagavond voor De Graafschap op de eigen Vijverberg tegen ADO D...

De Graafschap kent slechte generale voor play-offs in Emmen

De Graafschap gaat met een slecht gevoel de play-offs in strijd om promotie naar de Eredivisie in. D...

Vreman zet krabbel en blijft hoofdtrainer van De Graafschap

Jan Vreman is ook volgend seizoen hoofdtrainer van De Graafschap, dat heeft de club dinsdagavond tij...