Ulft, Netherlands

De Graafschap mist sterkhouders in thuisduel met Jong PSV

De Graafschap speelt vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd voor de eerste winterstop van het seizoen. Trainer Adrie Poldervaart mist de ervaren krachten Alexander Büttner en Siem de Jong en is op zijn hoede voor de kracht van tegenstander Jong PSV.
Tim Rondeel | 11 november 2022 11:52 | Aangepast op 11 november 2022 11:52
“Die ploeg heeft veel individuele kwaliteit, veel voetballend vermogen en veel snelheid”, zo somt Poldervaart op. “Het is een geduchte tegenstander, daar zijn we grondig mee aan de gang gegaan en dat moet morgenavond (vrijdag, red.) dan weer tot uiting komen.” Middenvelder Philip Brittijn komt veel bekenden tegen van zijn tripjes met Nederlandse jeugdelftallen. “Dat is wel lachen en dan zie je elkaar ook een beetje groeien”, aldus Brittijn over de ontmoeting. “En dan kom je uiteindelijk hier zo op De Vijverberg tegen over elkaar te staan, dat is natuurlijk altijd mooi.”

De jonge Winterswijker is zelf dit seizoen uitgegroeid tot basiskracht bij De Graafschap. Zijn contract loopt nog anderhalf jaar door, maar hij kijkt met een schuin oog al naar de toekomst. “Tuurlijk heb je het met mensen erover en je denkt er zelf wel een beetje over na”, aldus de middenvelder. “Misschien zou ik een mooie stap kunnen maken, maar we moeten ook kijken naar wat wij nog dit seizoen kunnen doen. Stel je voor dat wij nog kunnen promoveren, dan is het supergaaf natuurlijk om met De Graafschap in de eredivisie te spelen.”

‘Groeimindset’
Trainer Poldervaart is blij met de instelling die de jeugdinternational laat zien. “Het belangrijkste aspect dat hij heeft is dat hij de groeimindset heeft, die jongen wil alleen maar beter worden”, aldus de oefenmeester. “Hij is continu bezig met beter worden, met bevragen, met leren en dan gaan dingen ook fout. Als hij zo doorgaat dan komt er vanzelf iets goeds uit.”

Geen Büttner en De Jong
Tegen Jong PSV staat Brittijn in ieder geval weer in de basis. Naast de geblesseerde Giovanni Korte en de geschorste Alexander Büttner is ook aanvoerder Siem de Jong vrijdagavond niet beschikbaar. De middenvelder kreeg na de wedstrijd tegen FC Den Bosch een reactie en is niet wedstrijdfit. “We gaan dat risico niet nemen”, aldus Poldervaart.

Foto: REGIO8

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...