Ulft, Netherlands

De Graafschap heeft vier prioriteiten voor transferzomer, Bijvelds spreekt met Duitsers

Foto: REGIO8
De Graafschap heeft voor de zomerse transferperiode vier posities als prioriteit ingevuld. In Doetinchem worden de pijlen op een extra spits, rechtsbuiten, middenvelder en verdediger gericht. Technisch directeur Peter Bijvelds verwacht dat het nog wel even duurt voor er groen licht vanaf de Vijverberg komt.
Tim Rondeel | 17 juni 2024 15:55 | Aangepast op 17 juni 2024 15:55
"Je merkt aan alles dat we nog in de beginfase zitten van de transferperiode", aldus Bijvelds. "Wij gaan met name voor diepte-investeringen en dan heb je kans dat je geduld moet hebben, want de mooiste bloemen groeien soms aan de rand van de afgrond. Zeker met de begroting die wij hebben", aldus de directeur een maand na de uitschakeling van De Graafschap in de play-offs op bezoek bij ADO Den Haag.

Volgens de technische man van de Doetinchemmers zijn er deze transferzomer vier prioriteiten: "Dat is een centrale spits, een rechtsbuiten die ook als tweede spits kan fungeren, een extra middenvelder en een extra verdediger, dat zijn onze vier posities ervan uitgaande gaan dat we er met Thijs (Jansen red.) of een andere doelman ook nog uit gaan komen." Over een nieuwe huurperiode van Jansen komt de tweede week van juli pas duidelijkheid.

Van der Sloot en Schenk
De laatste weken waren de Superboeren ook nadrukkelijk in gesprek met Steven van der Sloot. De transfervrije rechtsback heeft De Graafschap in de wachtkamer gezet. 'Hij heeft ons aanbod niet geaccepteerd en vind het nog te vroeg om een besluit te nemen, we hebben in ieder geval de deur niet dicht gegooid en hij ook niet." Ook is Bijvelds er niet uitgekomen met sterkhouder Xandro Schenk. Toch houdt de technisch directeur hoop aangezien er in de gesprekken nog geen definitieve 'nee' is gevallen.

Hoop op Hillen
Een andere verdediger die hoogstwaarschijnlijk volgend jaar wel in het blauw-wit speelt is Rio Hillen. "Daar zijn we heel nadrukkelijk mee in gesprek en dat ziet er heel goed uit dat we het contract met twee jaar gaan verlengen", aldus Bijvelds. Eerder werd verdediger Joran Hardeman voor langere tijd vastgelegd.

Uitgaande transfers
Deze zomer is er een grote kans dat er een jeugdproduct van de Superboeren verkocht gaat worden. Vooral Basar Önal en Philip Brittijn staan op lijstjes van verschillende clubs. "Er is om een drietal spelers interesse, maar het is nog niet concreet geworden", laat Bijvelds weten. "We hebben één situatie gehad dat we een aanbieding hebben gekregen die wij veel te laag vonden, maar ik ga niet in op namen."

Samenwerking Leverkusen
Of er ook nog een speler overkomt van Bayer Leverkusen is nog afwachten. Afgelopen winter kwam Jardell Kanga als een voortvloeisel van de samenwerking die De Graafschap is gestart met de Duitse club. Dit was echter geen succes, Kanga deed slechts zestien minuten mee. "We spreken er nog wel over, maar of dat gaat lukken en of het een win-win gaat worden, durf ik op dit moment nog niks over te zeggen."

Bijvelds naar Leipzig
Wellicht komt er wel van een andere Bundesligaclub een versterking naar de Achterhoek. Bijvelds is uitgenodigd door RB Leipzig om vrijdag Nederland-Frankrijk bij te wonen. "Ik ga daar het nuttige met het aangename verenigen", schets Bijvelds. "Ik heb daar een afspraak met de technisch directeur en zijn assistent. Ik ga om te kijken of er een concrete versterking van Leipzig naar ons zou kunnen komen."

Lees ook

De Graafschap verslaat Duitsers in doelpuntrijke oefenwedstrijd

De Graafschap heeft zaterdag het tweede oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen in de eerste di...

De Graafschap-doelman Van Oosterhout overleden, verdriet bij De Visser

Voormalig De Graafschap-doelman Harry van Oosterhout is op 77-jarige leeftijd overleden. In de jaren...

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Op de eigen Vijverberg heeft De Graafschap donderdagochtend de nieuwe shirts voor het komend seizoen...

De Graafschap-supporter ‘Seggel’ leeft voort in nieuw museum bij stadion

De geest van Frank Seggelinck, een prominente supporter, leeft voort in het museum van De Graafschap...

De Graafschap in eerste oefenwedstrijd niet langs De Treffers

De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdagmidd...

De Graafschap huurt (zoon van) Van de Haar van FC Utrecht

Jesse van de Haar speelt komend seizoen voor De Graafschap. De negentienjarige aanvaller, zoon van o...