Ulft, Netherlands

De Graafschap boekt klinkende overwinning

De Graafschap heeft vrijdagavond een klinkende overwinning geboekt op bezoek bij Helmond Sport. In Noord-Brabant waren de mannen van trainer Jan Vreman goed op schot: 0-4.
Tim Rondeel | 29 april 2022 10:47 | Aangepast op 29 april 2022 10:47
De Graafschap schoot prima uit de startblokken en jaagde Helmond Sport fel af. Dat werd na twaalf minuten beloond met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een indraaiende vrije trap van Danny Verbeek werd tegendraads binnengekopt door Jasper van Heertum, die daarbij doelman Mike Havekotte aan de grond genageld liet staan: 0-1. Na die vroege voorsprong zakte de ploeg van Jan Vreman iets in, en kwam Helmond Sport iets meer in balbezit, zonder daarbij gevaarlijk te worden. Een smet op de eerste helft was het uitvallen van Danny Verbeek met een spierblessure. Hij werd vervangen door Basar Önal, die recent zijn eerste profcontract tekende.

Önal toonde vanaf het begin van zijn invalbeurt zijn klasse en zag dat in de 42e minuut beloond worden met een doelpunt: 0-2. De buitenspeler snelde langs alles en iedereen voorbij en prikte de bal achter doelman Mike Havekotte. Zo ging De Graafschap rusten met een ruime voorsprong. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. De Graafschap had het spel volledig in de hand en wist nog twee keer te scoren via Camiel Neghli. De aanvallende middenvelder scoorde met zowel z'n rechter- als linkerbeen en trakteerde de meegereisde supporters op twee prachtige treffers. Daarmee bepaalde hij de eindstand in de blessuretijd op 0-4.

Zo boekt de ploeg van trainer Jan Vreman een prima overwinning en strijdt het nog volop mee voor een ticket voor de play-offs, aangezien directe concurrent NAC Breda in de laatste minuut verloor in eigen huis van FC Dordrecht. De mannen van Vreman komen vrijdag weer in actie, dan tegen Jong PSV. Dan staat de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen op de planning

Foto: De Graafschap Media

Lees meer over:

De Graafschap|Helmond Sport|

Lees ook

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...

De Graafschap wil Jansen behouden, gesprek met Vreman aanstaande

Nu er duidelijkheid is over zijn eigen toekomst, kan Peter Bijvelds vrijuit spreken over de voorbere...

Bijvelds een jaar langer bij De Graafschap áls nacompetitie wordt gehaald

Het contract van Peter Bijvelds als technisch directeur bij De Graafschap is verlengd, onder voorbeh...