Ulft, Netherlands

De Graafschap alsnog naar de play-offs

De Graafschap heeft zich vrijdagavond op de laatste speeldag van de reguliere competitie alsnog geplaatst voor de play-offs. De Doetinchemmers speelden zelf met 1-1 gelijk bij Jong Ajax, maar starten maandag alsnog aan de nacompetitie omdat Almere City de periodetitel niet won.
Jasper Hazelaar | 13 mei 2022 14:29 | Aangepast op 13 mei 2022 14:29
Het meeste balbezit was in de beginfase voor De Graafschap, maar de eerste kans was na tien minuten voor de thuisploeg. Jong Ajax-aanvaller Mohammed Ihattaren schoot vanaf de achterlijn op goal. Het schot was niet lastig genoeg om doelman Hidde Jurjus in verlegenheid te brengen. Sam Hendriks werd door een hakbal van Mees Kaandorp in stelling gebracht. Jong Ajax-keeper Jay Gorter was op uit zijn goal om een kans te voorkomen. Grote kansen waren schaars voor rust, ook schoten van Giovanni Korte en Ihattaren zorgden niet voor groot gevaar. Vijf minuten voor rust werd Kian Fitz-Jim diep gestuurd, maar de jonge Ajacied week te ver uit naar de zijkant.

De Graafschap-aanvaller Hendriks creëerde vlak na rust een grote kans voor zichzelf, van dichtbij had hij het vizier niet op scherp staan. Na 55 minuten was het uit een corner wel raak toen Jeffry Fortes de bal fraai via de binnenkant van de paal binnen kopte: 0-1. Korte omspeelde even later de doelman, maar kon de bal niet in het open goal krijgen. Jurjus stond paraat bij een goede kans voor Gabriel Misehouy, maar tien minuten voor tijd werd het alsnog gelijk. De doelman bracht nog redding op de eerste poging, maar de rebound van Ar'Jany Martha was wel raak. Jong Ajax kreeg daarna grote kansen, maar Jurjus, de paal en de lat bleken een sta-in-de-weg.

Omdat Almere City in eigen huis verloor tegen Jong AZ, grijpen de Flevolanders naast de periodetitel. Daardoor geeft de negende plek op de ranglijst van De Graafschap recht op deelname aan de play-offs. De nacompetitie gaat maandagavond van start voor de ploeg van trainer Jan Vreman. Dan wacht op De Vijverberg een ontmoeting met FC Eindhoven.

Foto: De Graafschap Media

Lees meer over:

De Graafschap|play-offs|

Lees ook

De Graafschap verslaat Duitsers in doelpuntrijke oefenwedstrijd

De Graafschap heeft zaterdag het tweede oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen in de eerste di...

De Graafschap-doelman Van Oosterhout overleden, verdriet bij De Visser

Voormalig De Graafschap-doelman Harry van Oosterhout is op 77-jarige leeftijd overleden. In de jaren...

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Op de eigen Vijverberg heeft De Graafschap donderdagochtend de nieuwe shirts voor het komend seizoen...

De Graafschap-supporter ‘Seggel’ leeft voort in nieuw museum bij stadion

De geest van Frank Seggelinck, een prominente supporter, leeft voort in het museum van De Graafschap...

De Graafschap in eerste oefenwedstrijd niet langs De Treffers

De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdagmidd...

De Graafschap huurt (zoon van) Van de Haar van FC Utrecht

Jesse van de Haar speelt komend seizoen voor De Graafschap. De negentienjarige aanvaller, zoon van o...