Ulft, Netherlands

Ruim vijftig lintjes in Achterhoek en Liemers

Regio8 | 26 april 2017 13:35 | Aangepast op 26 april 2017 13:35
Oude IJsselstreek: zeven lintjes
Mevrouw J.M. Driessen-Wenting (Fien) uit Terborg, geboren 27 februari 1934. Driessen zet zich al ruim 40 jaar in voor ouderen en mede-parochianen. Ook richtte zij in 1981 een lokale tak van De Zonnebloem op waarmee ze ook zieken en andere hulpbehoevenden ondersteunt.

Mevrouw J.G. Ruesink-Zeevalkink (Hannie) uit Terborg, geboren 10 februari 1948. Ruesink is al jaren actief voor De Zonnebloem, het Katholieke Vrouwen Gilde en de Harmonie Terborgh. Zo is zij de drijvende kracht achter de keuken- en baractiviteiten tijdens concerten.

Mevrouw J.H.M. Wilting-Harmsen (Joke) uit Megchelen, geboren 28 september 1949. Wilting is vrijwilligster bij Azora, De Zonnebloem en helpt zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen. Ook draagt ze met haar verpleegkundige achtergrond zorg voor uitjes van hulpbehoevenden met de Stichting Care Travel.

De heer J.F. Peters (Jan) uit Breedenbroek, geboren 28 november 1934. Peters is al ruim vijftig jaar vrijwilliger bij Ajax-B in Breedenbroek. Ook zet hij zich in voor de leefbaarheid van Breedenbroek als kleine kern, zo onderhoudt hij voor de Verrijzenis Parochie het kerkhof, de tuin en het kerkplein.

De heer J.L. Leuverink uit Terborg (Jan), geboren 28 december 1937. Leuverink is in zijn 75-jarige lidmaatschap van de gymvereniging op veel fronten actief geweest als vrijwilliger en vervulde een belangrijke rol bij het fusieproces van gymnastiekverenigingen in Gaanderen.

De heer A.W.G. van Onna (August) uit Terborg, geboren 23 juli 1938. Van Onna is al ruim 55 jaar actief als vrijwilliger van voetbalvereniging Viod in Doetinchem. Zo bekleedde hij meerdere dagen per week vrijwillige functies van bestuurslid tot scheidsrechter.

De heer A.J.H.F. van Eekeren (André) uit Ulft, geboren 20 januari 1947. Van Eekeren is vanaf 1970 betrokken bij verschillende muziekverenigingen, zoals de Opera- en Operettevereniging Amiticia in Zevenaar, het Ulfts Mannenkoor en het zangkoor De Strangzangers uit Ulft. Ook zet hij zich in voor de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen.

Doetinchem: drie lintjes
Mevrouw J.G.M. (José) Gerritsen-Kempers, geboren op 04-06-1957. Gerritsen-Kempers is al tientallen mantelzorger van een man met een beperking uit een minder bedeeld gezin en pleegouder van een jongen waarvan zijn vader is overleden.

De heer P.J.M. (Paul) Gerritsen, geboren 15-06-1952. Gerritsen verzorgt samen met zijn vrouw al vele jaren een man met een beperking, is pleegouder van een voormalig stagiaire en zet zich als raadslid in voor de toekomst van Doetinchem.

De heer B.G.M. (Ben) Simmes, geboren 18 maart 1963. Simmes is dirigent, musicus en pianodocent aan de Muziekschool Oost-Gelderland en voor verschillende koren. Hij organiseert concerten in verzorgings- en verpleeghuizen om geld in te zamelen voor het goede doel.

Montferland: zes lintjes
De heer H.G.J. Elfrink (Harry), geboren 23 april 1953. Elfrink is een graag geziene gast bij de volleybalvereniging, sporthal De Zomp en toneelverenging Amicitia, waar hij zich lange tijd tot in het bestuur inzette. Tegenwoordig fluit hij nog steeds met veel plezier wedstrijden.

De heer A.P. Hafkenscheid (Loud), geboren 22 mei 1944. Hafkenscheid is oprichter van de Tennis Vereniging Didam en bekleedde lange tijd meerdere functies waaronder districtafgevaardigde in het KNLTB.

Mevrouw K.L.G.M. Janssen-Ten Have (Karin), geboren 16 augustus 1956. Janssen-Ten Have is een belangrijke kracht voor Voetbalvereniging Zeddam. Zo is ze onder meer jeugdleidster, redactielid van het clubblad en de website en lid van de kantinecommissie.

De heer J.G. Janssen (Sjonnie), geboren 12 december 1959. Janssen is een vrijwilliger van Voetbalvereniging Zeddam, hij traint diverse jeugd- en seniorenelftallen. Ook organiseert hij voetbaltoernooien en verzorgt hij het onderhoud aan het clubgebouw.

De heer T.W.M. van Uum (Theo), geboren 25 maart 1949. Van Uum is al ruim 48 jaar vrijwilliger bij de Scouting Zeddam, waar hij onder meer de zomerkampen organiseert. Ook zet hij zich in voor Voetbalvereniging Zeddam en de carnavalsoptocht in Zeddam.

De heer A.J. Zweers (Arjan), geboren 23 april 1974. Zweers is al lange tijd een actief lid van Harmonie de Volharding, bij Carnavalsvereniging De leertrekkers en Voetbalvereniging Stokkum.

Oost Gelre: zes lintjes
Mevrouw Agnes Hanselman-Te Woerd uit Lichtenvoorde (70). Hanselman zet zich nadrukkelijk in voor zorg en welzijn in de samenleving, zo is ze onder meer actief voor de EHBO-vereniging Lichtenvoorde en De Zonnebloem Lichtenvoorde.

De heer Henk Heinst uit Lichtenvoorde (71). Heinst is al tientallen jaren betrokken bij tafeltennisvereniging Litac Lichtenvoorde, het 4 mei Comité Lichtenvoorde en de sportverkiezingsraad Oost Gelre.

De heer Teun Giezen uit Groenlo (71). Giezen is onder meer lid van de culturele commissie in Groenlo, zit in de organisatie van het dweilorkestfestival Groenlo en helpt oudere en immobiele bewoners van woonzorgcentrum De Molenberg.

De heer Gerard Wissink uit Groenlo (80). Wissink is lange tijd betrokken geweest bij het Groenlo’s Ondernemers Verbond, Kegelclub De Lemkes Gornelo en zet zich tegenwoordig nog steeds in voor bijvoorbeeld de Scouting Groenlo.

De heer Bennie Scholten uit Lichtenvoorde (74). Scholten is onder meer jeugdtrainer geweest in Vragender, Harreveld en Aalten. Ook zet hij zich in voor tafeltennisvereniging Litac Lichtenvoorde en is hij mantelzorger.

De heer Bennie Berendsen uit Zieuwent (69). Berendsen zat jaren in het kerkbestuur in Zieuwent, was secretaris bij VVV Oost Gelre en is sinds enkele jaren chauffeur en coördinator van de buurtbusvereniging Aalten-Ruurlo.

Berkelland: acht lintjes
Mevrouw A. Timmerije-ten Hoopen uit Neede (65). Timmerije ten Hopen is onder meer vrijwilligster bij VVV Neede, Protestantse Gemeente te Neede en bestuurslid van de Stichting tot Instandhouding en Behoud Needse Beelden.

Mevrouw H. Hagens-Abbink uit Rekken (61). Hagens-Abbink vervult al jaren een belangrijke rol als vrijwillig bestuurslid van de Stichting Reanimatie Onderwijs Eibergen.

Mevrouw M.G.T.R. Hulzink-Bouwmeesters uit Beltrum (70). Hulzink-Bouwmeesters zet zich sinds 1980 nadrukkelijk in voor de samenleving door onder meer als mantelzorger te dienen voor verschillende inwoners en zich vrijwillig in te zetten voor onder meer De Zonnebloem en St. Paulusparochie.

Mevrouw H.M.H. Bakker uit Eibergen (75). Bakker zette zich voornamelijk in voor vrouwen. Zo was ze enige tijd voorzitter van de Steungroep Vrouwen in Technische beroepen, werkte ze mee aan een voorlichtingsfilm en schreef ze boeken over de gelijke behandeling van mannen en vrouwen op de werkvloer.

De heer J. Klein Braskamp uit Borculo (68). Klein Braskamp is al lange tijd op vele fronten actief als vrijwilliger, zoals bij het jaarlijkse Pinsterconcours, Buurtvereniging Dijkhoek en de Borculose Ondernemersvereniging. Tegenwoordig zet hij zich nog steeds in voor onder meer de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen in Borculo.

De heer B.J. Roerink uit Neede (67). Roerink is sinds 1972 actief als vrijwilliger bij de Buurtvereniging Lochuizen, voetbalvereniging Lochhuizen en de Belangenvereniging Lochhoezer Noabers.

De heer A.J. Kion uit Eibergen (65). Kion is al lange tijd actief voor de samenleving in Eibergen, zo zette hij zich in als evenementhulpverlener, de Stichting Ambulance Eibergen en de muziekvereniging Euphoria uit Eibergen.

De heer G. Hazewinkel uit Eibergen (83). Hanzewinkel ontplooit op vrijwillige basis activiteiten voor de midwinterhoongroep Eibergen en zet zich tevens onder meer in voor de Stichting Vrienden van Mallumse Molen.

Bronckhorst: drie lintjes
De heer F.A.M. (Frans) Bakx. Bakx was lange tijd onder meer penningmeester van de Stichting Natuur en Milieu Overijssel en zet zich nu nog steeds in voor bijvoorbeeld de Twentse Mathëus Passion.

De heer G. (Gerrit) Vlogman. Vlogman was in het verleden onder meer secretaris bij de Rijvereniging en Ponyclub De Graafschap in Vorden en stelt zich tot heden in dienst van bijvoorbeeld De Zonnebloem, Vrienden van de Dorpskerk Vorden en de Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden.

De heer H.J. (Henk) Berenpas. Berenpas zet zich op verschillende manieren in voor de samenleving. Zo is hij al sinds 1962 betrokken bij schietvereniging De Wildenborch in Vorden en vrijwilliger bij de kleindierenvereniging Peklo in Lochem.

Doesburg: vier lintjes
Mevrouw E.P.T.M. van Everdingen-Knook. Van Everdingen-Knook heeft zich jaren ingezet voor de Doesburgse Ondernemingsvereniging en de Kegelvereniging.

De heer F. Lange. Lange is al sinds zijn jeugd betrokken bij muzikale en culturele verenigingen, zoals het Hofstad jeugdorkest en de Open Monument Dagen.

Mevrouw F.J. Edelman-Schuur. Edelman-Schuur zet zich al lange tijd in als mantelzorger voor meerdere personen. Ook heeft zij veel werk verricht voor onder meer het Leger des Heils.

De heer W.H.J. Egbertzen. Egbertzen is waar voetbaldier. Al jarenlang zet hij zich in voor Sportclub Doesburg als voorzitter en professioneel scheidsrechter. Ook speelde hij een belangrijke rol in de realisatie van het nieuwe sportcomplex.

Aalten: twee lintjes
De heer J. (Jan) Veldboom uit Aalten (72). Veldboom heeft zich jarenlang ingezet voor verschillende verenigingen, waaronder de Protestantse Kerk en de folkloristische dansgroep De Heurnse Haltedansers.

De heer J.W.M. (Hans) ter Beek uit Dinxperlo (62). Ter Beek is sinds 1988 betrokken bij meerdere verenigingen waaronder Badmintonclub Euro en gymnastiekverenigingen D.O.S en Represta.

Winterswijk: zes lintjes
De heer D.A. (Guus) Avenarius (71). Avenarius is al ruim 35 jaar actief voor de Vereeniging Volksfeest Winterswijk en behartigt de belangen van Winterswijk binnen de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

De heer G.L. (Gerrit) Bultman (70). Bultman heeft zich ruim 30 jaar ingezet voor de Vereeniging Volksfeest Winterswijk. Ook werkt hij op vrijwillige basis in de uitvaartzorg.

De heer G.H. (Gerrit) Hietkamp (74). Hietkamp verzorgt wekelijks de muzikale omlijsting van verschillende kerkdiensten, zo was hij onder meer dirigent van meerdere koren in Winterswijk, Dinxperlo en Borculo.

De heer A.A.M. (Albert) Sonderen (72). Sonderen zette zich vele jaren vrijwillig in voor de bedrijfs-EHBO van Contour Covering Technology, de reisvereniging en de visvereniging. Ook controleert hij onder meer routes van de Wandel- en Fietsevenementen Winterswijk.

De heer B.J. (Ben) Westerveld (64). Westerveld is al jaren betrokken bij de excursies van Duitse schoolkinderen naar monumenten in Winterswijk. Ook zet hij zich in om de kennis over de Holocaust over te dragen aan leerlingen uit de grensstreek, zo heeft hij de afgelopen jaren al 7000 Duitse kinderen over de vloer van zijn eigen woning gehad.

Mevrouw E.M. (Els) Lieverdink-Visser (59). Lieverdink-Visser is al jaren actief voor meerdere stichtingen en verenigingen in Winterswijk, zoals de bloemendienst van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en de Kledingbank Winterswijk.

Rijnwaarden: drie lintjes
Mevrouw Maria Grob-Willemsen (68). Grob-Willemsen is al lange tijd vrijwilliger voor de
Wilibrordusparochie. Zo zet zij zich in voor de vieringen en urgentiediensten en zamelt ze geld in voor kansarme kinderen in de derde wereld.

De heer Popko Snip (65). Snip is al jarenlang voorzitter van Schietvereniging Eendracht 64. Ook was hij lange tijd penningmeester en was hij leider van meerdere voetbalteams van SC Rijnland.

De heer Erik Goosens (56). Goosens zet zich vanaf zijn zestiende levensjaar in voor de Scouting Rijnwaarden, waar hij onder meer de papierinzameling organiseert en ook betrokken is bij de jaarlijkse zomerkampen.

Zevenaar: vijf lintjes
Mevrouw G.M. Katgert-Uenk uit Lathum. Katgert-Uenk zet zich belangeloos in voor verschillende lokale verenigingen, de kerk en verleent mantelzorg bij meerdere personen.

Mevrouw H.M. Berends uit Giesbeek. Berends is op verschillende fronten betrokken bij de Stichting Bibliotheek Giesbeek en is tevens mantelzorger.

Mevrouw P.F.A.M. Oostendorp-Schraven uit Angerlo. Oostendorp-Schraven zet zich in voor onder meer de Oranjevereniging Angerlo, Stichting Halfvasten-Angerlo en Carnavalsvereniging De Deurdouwers.

Mevrouw A. Wikkerink-Houwers en de heer J.G. Wikkerink uit Zevenaar. Beide echtelieden zetten zich in voor vakanties voor mensen die speciale aandacht nodig hebben. Ook zijn ze onder meer betrokken bij KWF Kankerbestrijding, Amnesty International en het Longfonds.

Foto: REGIO8

Lees ook

Eibergse is nu huisarts in Isselburg, Kleve aast op Nederlandse artsen

Inwoners van de Duitse grensplaats Isselburg kunnen weer terecht bij een huisarts in hun dorp, en di...

Turkse consul-generaal bedankt Lochem voor medeleven na aardbeving

De consul-generaal van Turkije heeft donderdag een bezoek gebracht aan de gemeente Lochem. De aanlei...

Jubileumeditie Huntenkunst is reis rond de wereld

De dertigste editie van Huntenkunst staat op het punt van beginnen. De jaarlijks terugkerende kunstm...

Flink wat regen boven Achterhoek, maar weerboer ziet ruimte voor zon

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

Jongerencentrum Ulft moet alweer op zoek naar nieuw thuis

Het pas geopende jongerencentrum aan het Kennedyplein in Ulft moet op zoek naar een nieuw onderkomen...

Achterhoek negeert Haagse plannen en laat statushouders voorgaan bij sociale huur

Achterhoekse gemeenten passeren de plannen uit het landelijke hoofdlijnenakkoord en willen statushou...