Ulft, Netherlands

Plasonderzoek Doetinchem succesvol

Regio8 | 11 november 2015 14:41 | Aangepast op 11 november 2015 14:41
De industrie is bezig om het zoutgehalte van voedingsmiddelen te verlagen. “We hopen dat we een daling van de zoutinname zien en dat dat op de lange termijn leidt tot minder hart- en vaatziekten. Maar voor nu is het belangrijk dat de zoutinname gedaald is", zegt onderzoeker Marieke Hendriksen.

Theo Giesen uit Doetinchem vindt het geen probleem om mee te doen aan het onderzoek. "Het is even anders dan anders, even opletten, maar ik zou de volgende keer best weer meedoen."

"We moeten alle gegevens omtrent de urine nog verwerken, volgend voorjaar zijn de onderzoeksresultaten bekend", aldus Hendriksen.

Lees ook

Fonteintjes in Doetinchems plantsoen stonden tijdelijk droog: dit is waarom

Het Mark Tennantplantsoen is voor jong en oud een bekende plek om even af te koelen bij de fonteintj...

Twee gezochte mannen opgepakt bij grenscontrole op A3 bij Elten

De federale politie, Bundespolizei (BPOL), heeft vrijdag 20 juni twee mannen aangehouden bij grensco...

Van Woodstock naar zorg met wifi: zo denkt de Achterhoek over hoe we oud worden

Wie zorgt er straks voor wie? De Achterhoek tast nieuwe vormen voor ouderenzorg af. Wat moeten we? W...

Powerful Ageing moet Bronckhorster zorgkosten drukken en ouderen versterken

De begroting van Bronckhorst is sluitend voor 2026, maar voor de jaren hierna dreigen flinke tekorte...

’s-Heerenbergse loopt estafetteloop naar Amsterdam voor kankeronderzoek

Charity uit ’s-Heerenberg loopt zaterdag 28 juni een estafetteloop naar het Antonie van Leeuwenhoekz...

Winterswijker Brittijn kiest voor Fortuna Sittard na vertrek bij De Graafschap

Phillip Brittijn uit Winterswijk tekent een contract voor drie jaar bij eredivisionist Fortuna Sitta...