Ulft, Netherlands

 

Plasonderzoek Doetinchem succesvol

Regio8 | 11 november 2015 14:41 | Aangepast op 11 november 2015 14:41
De industrie is bezig om het zoutgehalte van voedingsmiddelen te verlagen. “We hopen dat we een daling van de zoutinname zien en dat dat op de lange termijn leidt tot minder hart- en vaatziekten. Maar voor nu is het belangrijk dat de zoutinname gedaald is", zegt onderzoeker Marieke Hendriksen.

Theo Giesen uit Doetinchem vindt het geen probleem om mee te doen aan het onderzoek. "Het is even anders dan anders, even opletten, maar ik zou de volgende keer best weer meedoen."

"We moeten alle gegevens omtrent de urine nog verwerken, volgend voorjaar zijn de onderzoeksresultaten bekend", aldus Hendriksen.

Meest gelezen

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Historische klinkers blijven voorlopig liggen in 's-Heerenberg

Charlotte van de Kant | 28 nov 2022 15:54

Lees ook

Brand in berg oud ijzer bij bedrijf in Eibergen

In een berg oud ijzer bij een recyclingbedrijf in Eibergen is zondag brand uitgebroken. De brandweer...

Motorrijder raakt automobilist in Neede

Een motorrijder en een automobilist zijn donderdagavond op elkaar gebotst in het buitengebied van Ne...

Donnie en Mooi Wark naar de Zwarte Cross

Donnie XL, Mooi Wark en het Achterhoekse hiphop-collectief Eastwave zijn donderdag toegevoegd aan de...

Zevende aflevering van Wij Zijn Montferland

Streekomroep REGIO8 zendt wekelijks de serie ‘Wij Zijn Montferland’ uit. In deze zevende aflever...

Automobilist (76) in sloot na keren van auto

Een 76-jarige automobilist is woensdagochtend met zijn voertuig in een sloot terecht gekomen nabij A...

Dit jaar geen Avondvierdaagse in Ulft

De Ulftse Avondvierdaagse gaat niet door. Het wandelevenement in Ulft, dat op de agenda stond van 1 ...