Ulft, Netherlands

Philadelphia trekt met Puur Natuur naar centrum van Hengelo

Philadelphia Werk & Begeleiding Oost Nederland verhuist de werk- en dagbestedingslocatie Puur Natuur naar het centrum van Hengelo. Het zorgbedrijf maakt gebruik van een eenmalige subsidie van de gemeente Bronckhorst om te verplaatsen naar de Kerkstraat in het hart van het dorp.
Tim Rondeel | 16 maart 2023 11:52 | Aangepast op 16 maart 2023 11:52
"Wij groeien met Puur Natuur uit ons jasje op de Ruurloseweg, we hadden daar inmiddels ook al een tweede pand", aldus Jeroen Fiechter, regiomanager bij Philadelphia. De werknemers en de cliënten van de dagbesteding zijn blij dat ze nu weer gezamenlijk onder één dak komen te zitten. Dat dit in het centrum van Hengelo gebeurt is volgens Fiechter nog mooier: "We willen een onderdeel van de samenleving zijn. We willen daar zijn waar de bedrijven zitten en waar de mensen wonen en winkelen. Zo kunnen we elkaar ontmoeten. En veel cliënten kunnen nu ook op de fiets of lopend naar het werk komen." Philadelphia neemt de benedenverdieping van het pand in gebruik, op de bovenverdieping komen woningen. De vergunningaanvraag voor de verbouwing zit in de afrondende fase.

Bronckhorst biedt ondernemers van winkels en horecazaken in Hengelo een eenmalige subsidie om naar het dorpshart te trekken om zo een levendig centrum in het dorp te creëren. De gemeente trekt hier bij Philadelphia 15.000 euro voor uit. "Toen we hadden besloten om te verhuizen hebben wij gebruik gemaakt van de verhuisregeling van de gemeente, zo kunnen we een deel van de kosten dekken", zegt Fiechter, volgens hem kan de beslissing van Philadelphia in het dorp op veel steun rekenen. "We hebben veel positieve geluiden gehoord vanuit het dorp, dat heeft ook de pandeigenaar gekregen."

Andere locaties
Philadelphia heeft in Hengelo nog twee andere locaties, aan de Hummeloseweg een woonlocatie en aan de Spalstraat een brood en banketbakkerij. Deze beide locaties blijven gewoon op de huidige locatie zitten. De deuren van de nieuwe locatie van Puur Natuur openen op z’n vroegst aan het einde van dit jaar.

Tweede verhuizing
Eerder maakte Paulien Zweers als eerste ondernemer met haar kledingwinkel LEF gebruik van de subsidie van de gemeente. Ze trok van de Spalstraat naar de Bleekstraat. "Het is meer een A-locatie”, liet Zweers destijds weten. “Je zit tussen de horeca in, je hebt parkeerplekken voor de deur en er loopt geen eenrichtingsweg meer. Klanten kunnen van alle kanten de winkel in, ik heb een grotere etalage en het is lekker overzichtelijk hier.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Centrumplan|Hengelo|Bronckhorst|

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

Amateurgolfers gaan voor hole-in-one bij Achterhoeks Open

Het golftoernooi Achterhoeks Open wordt steeds groter. Het toernooi dat plaatsvindt bij golfclub 't ...

Nijhof geeft stokje over aan basisschool Halle: 'Een prachtig pand met historie'

Na meer dan 25 jaar de trotse eigenaren te zijn geweest van partycentrum Nijhof in Halle hebben Kari...

Automobilist mist bomen en rijdt sloot in bij Hengelo

Een automobilist is dinsdagochtend in een sloot terechtgekomen nadat hij onwel werd op de weg tussen...

Lion Kaak vier jaar langer bij De Graafschap: 'Ik wil hier hoofdtrainer worden'

Lion Kaak gaat zijn carrière als actief voetballer hoogstwaarschijnlijk afsluiten bij jeugdliefde De...

Gratis rijbewijs moet ongelukken door alcohol in plattelandsgemeente terugbrengen

Plattelandsgemeente Bronckhorst hoopt het aantal verkeersongevallen door alcohol terug te brengen do...

Raad Bronckhorst blij met woningbouwplan Hengelo

De gemeenteraad van Bronckhorst kijkt positief naar het woningbouwplan voor de Hiddinkseweide. De ra...