Ulft, Netherlands

 

Onderzoek naar fusie VV Zeddam en Sint Joris

Regio8 | 29 juni 2017 14:54 | Aangepast op 29 juni 2017 14:54

"Heel fijn dat de gemeente ons daarin gaat ondersteunen", vindt Wilfried Lubbers, voorzitter van fusievereniging SV Zeddam-Sint Joris. Hoewel de clubs spelen als één team hebben ze nog altijd een eigen accommodatie en bestuur, maar dat moet gaan veranderen. "De belangrijkste keuze is die van de locatie", aldus Lubbers. Het onderzoek moet duidelijkheid geven wat de beste optie is. Opties zijn voetballen op beide sportparken, een volledige verhuizing naar Zeddam dan wel Braamt, of het bouwen van een geheel nieuwe accommodatie. Hoewel een nieuw complex de voorkeur van Lubbers heeft, moet het onderzoek duidelijkheid scheppen over de kosten en de mogelijke effecten op de leefbaarheid.

Met de bijdrage aan het onderzoek naar de fusie, hoopt Montferland clubs in de gemeente aan het denken te zetten: "Wij dwingen verenigingen nergens toe", benadrukt wethouder Rob Visser van Montferland. "Maar ik denk wel dat het heel goed is dat verengingen zich realiseren dat je, in een samenleving die ontgroent, heel goed gaat kijken naar hoe je de toekomst ingaat." Voorzitter Lubbers onderkent de noodzaak: "Je ziet dat andere clubs misschien wel halsstarrig doorgaan op een oude voet, maar het wordt steeds lastiger om elftallen goed gevuld te krijgen. In de samenwerking zien wij dat we een hoop problemen die op ons afkwamen kunnen oplossen."

Clusters rond ’s-Heerenberg en Didam
De bijdrage aan het onderzoek is ook een mogelijkheid voor andere Montferlandse clubs. "Als er andere clubs zijn die dat ook zouden willen, willen we graag met ze meedenken", aldus Visser. Gevraagd naar de fusiemogelijkheden binnen Montferland wijst wethouder Visser naar twee clusters. Rondom ’s-Heerenberg zouden clubs als MvR (’s-Heerenberg), VVL (Lengel) en Stokkum moeten samenwerken. Nabij Didam gaat het om Sprinkhanen (Nieuw-Dijk), DVC’26 (Didam) en SV Loil. "Ik denk dat daar met name een opgave zou kunnen liggen", besluit Visser.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Vreugde bij bewoners na plaatsing landbouwsluis bij Dorpsstraat in Laag-Keppel

Tim Rondeel | Nick Hermsen | Viggo Zweverink | 20 mrt 2023 16:38

Lees ook

Locatie voor boosterprik in Lichtenvoorde

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) begint vrijdag met het zetten van de eerste zogenaamde b...

Autopsie na onverwachte dood alpaca Witje

Bij de kinderboerderij in Didam hebben ze één van de twee alpaca’s moeten laten inslapen, n...

Proef met hergebruik klei op grond in Halle

Een weiland bij Halle wordt evenals twee andere locaties in de Achterhoek ingericht als proeflocatie...

Nederlander rijdt dronken over sportveld

Drie Nederlandse mannen maakten dinsdag met een auto een rondje over een atletiekbaan nadat ze bij e...

Honderden carbidschieters in de Achterhoek

Op honderden plekken in de Achterhoek wordt rond de jaarwisseling weer carbid geschoten, maar dat ge...

Poolse man opgepakt na grenscontrole

Een 26-jarige man uit Polen is woensdag aangehouden na een grenscontrole. Hij is eerder veroordeeld ...