Ulft, Netherlands

 

Ondernemers worden gekoppeld in Amphion

Regio8 | 25 oktober 2016 13:44 | Aangepast op 25 oktober 2016 13:44

"En dat allemaal met gesloten beurs", aldus organisator Caroline Buse van Doetinchemse Uitdaging. "Daarnaast promoten we hierdoor maatschappelijk betrokken ondernemerschap." In het Amphion was een groot scherm opgesteld waar alle vraag en aanbod op te zien was. "De stichtingen en bedrijven die hier aanwezig zijn hebben van te voren ingediend waar ze naar op zoek zijn. Je kan het eigenlijk zien als een soort van Marktplaats." Zo werden de bedrijven ter plaatse aan elkaar gekoppeld.

Steven Kroon, voorzitter van de stichting Mini Manna Markt, vindt deze avond belangrijk voor zijn stichting. "Het mooie van Doetinchem vind ik dat stichtingen, verenigingen en ondernemingen samenwerken. Dat is het mooie van deze Meet en Match Markt", aldus Kroon. De matches zijn gebaseerd op zowel diensten als producten die ondernemers aanbieden of vragen. Kroon hoopt op het evenement klussen of spullen te krijgen voor zijn stichting. "Alleen ga je misschien sneller maar samen kom je echt verder."

MBO-award
Aan het einde van de avond werd de Maatschappelijke Betrokken Ondernemerschap Award uitgereikt. De winnares, Gabi Hunter van bakwinkel Gaabs, werd verrast met de prijs. "Ik vind de aandacht wel een beetje lastig altijd maar de erkenning is wel leuk natuurlijk", vertelt Hunter. Toch blijft Hunter met beide benen op de grond staan en gaat ze in de toekomst door met haar huidige koers. In bakwinkel Gaabs werken mensen als dagbesteding of met een re-integratietraject, via Hunter's stichting Komt Voor De Bakker. "Ik blijf wel doen wat ik aan het doen ben. Dat vind ik belangrijk voor de mensen zelf. Maar dit is wel en stukje erkenning. Het wordt gezien en dat is echt leuk." Caroline Buse vindt Gaabs de terechte winnaar. "Gabi is als drie keer genomineerd vanwege haar belangeloze inzet. Daarnaast doet ze alles alleen in haar bedrijf. Wij gunnen het haar enorm."

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Vier doden na ernstig ongeval op snelweg A3 bij Emmerik

Redactie REGIO8 | 26 mrt 2023 18:00

Lees ook

Peperkamp ruilt snowboard voor wakeboard

Na een drukke winter waarin Melissa Peperkamp uit Zelhem debuteerde op de Olympische Winterspelen in...

Auto’s botsen op kruising bij Hengelo

Twee automobilisten zijn dinsdagochtend op elkaar gebotst op een kruising in het buitengebied van He...

Plantrijke wadi’s per ongeluk gekortwiekt

Plantrijke wadi’s in Hoog-Keppel zijn per ongeluk in opdracht van de gemeente Bronckhorst gekortwi...

Weerboer voorspelt een koel feestweekend

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

'Geen veertig graden op Zwarte Cross'

Een zonnetje, een wolkje, een briesje en aangename temperaturen tussen de twintig en dertig graden. ...

Eerste campinggasten op de Zwarte Cross

De camping van de Zwarte Cross is donderdagochtend geopend. Om 10.00 uur gingen de poorten open en b...