Ulft, Netherlands

Ondernemers worden gekoppeld in Amphion

Regio8 | 25 oktober 2016 13:44 | Aangepast op 25 oktober 2016 13:44

"En dat allemaal met gesloten beurs", aldus organisator Caroline Buse van Doetinchemse Uitdaging. "Daarnaast promoten we hierdoor maatschappelijk betrokken ondernemerschap." In het Amphion was een groot scherm opgesteld waar alle vraag en aanbod op te zien was. "De stichtingen en bedrijven die hier aanwezig zijn hebben van te voren ingediend waar ze naar op zoek zijn. Je kan het eigenlijk zien als een soort van Marktplaats." Zo werden de bedrijven ter plaatse aan elkaar gekoppeld.

Steven Kroon, voorzitter van de stichting Mini Manna Markt, vindt deze avond belangrijk voor zijn stichting. "Het mooie van Doetinchem vind ik dat stichtingen, verenigingen en ondernemingen samenwerken. Dat is het mooie van deze Meet en Match Markt", aldus Kroon. De matches zijn gebaseerd op zowel diensten als producten die ondernemers aanbieden of vragen. Kroon hoopt op het evenement klussen of spullen te krijgen voor zijn stichting. "Alleen ga je misschien sneller maar samen kom je echt verder."

MBO-award
Aan het einde van de avond werd de Maatschappelijke Betrokken Ondernemerschap Award uitgereikt. De winnares, Gabi Hunter van bakwinkel Gaabs, werd verrast met de prijs. "Ik vind de aandacht wel een beetje lastig altijd maar de erkenning is wel leuk natuurlijk", vertelt Hunter. Toch blijft Hunter met beide benen op de grond staan en gaat ze in de toekomst door met haar huidige koers. In bakwinkel Gaabs werken mensen als dagbesteding of met een re-integratietraject, via Hunter's stichting Komt Voor De Bakker. "Ik blijf wel doen wat ik aan het doen ben. Dat vind ik belangrijk voor de mensen zelf. Maar dit is wel en stukje erkenning. Het wordt gezien en dat is echt leuk." Caroline Buse vindt Gaabs de terechte winnaar. "Gabi is als drie keer genomineerd vanwege haar belangeloze inzet. Daarnaast doet ze alles alleen in haar bedrijf. Wij gunnen het haar enorm."

Foto: REGIO8

Lees ook

Honkballers willen aan de slag met nieuwe club in Doetinchem

Voetbal, hockey, tennis, atletiek, rugby. Allemaal sporten die beoefend kunnen worden bij een Doetin...

Fietsster raakt gewond na aanrijding met hond in Doetinchem

Bij een ongeval op de Toscane in Doetinchem is een fietsster gewond geraakt. Een jongedame fietste o...

Zijspancrosser Justin Keuben uit Wehl loopt zware blessure op tijdens WK in Portugal

De Wehlse zijspancrosser Justin Keuben is zaterdag hard ten val gekomen bij het WK Zijspancross in P...

6,5 miljoen euro voor nieuw centrum Ruurlo met Dorpsstraat als fietsstraat

De Dorpsstraat in Ruurlo moet groener en toegankelijker worden, met meer ruimte voor fietsers en voe...

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Het is dinsdag precies 75 jaar geleden dat Elten onderdeel was van Nederlands grondgebied. Op 23 apr...

Naast Spelen ook EK voor 'VAR' Dieperink uit Borculo

Scheidsrechter Rob Dieperink komt dit jaar in actie als videoscheidsrechter (VAR) op het EK in Duits...