Ulft, Netherlands

 

Warmte zorgt voor meer foutparkeerders bij plassen

De drukte door het warme weer zorgt voor veel foutparkeerders bij de recreatieplassen in de regio. Bij Hilgelo in Winterswijk werden eerdere deze maand op een warme zondag tientallen mensen beboet, volgens beheerder Leisurelands is het foutparkeren ook in Borculo, Didam en Braamt een probleem.
Serena Speet | Nick Hermsen | 24 augustus 2022 14:10 | Aangepast op 24 augustus 2022 14:10
"We zien dat het overal wel speelt", laat woordvoerder Adriaan van der Linden van Leisurelands weten. "Ik denk dat mensen het makkelijk vinden om de auto even te parkeren, ze willen graag een paar euro besparen en denken niet na over de consequenties die dat kan hebben." Leisurelands ziet volgens de woordvoerder met lede ogen aan hoe hun bezoekers regelmatig aan de verkeerde kant van de slagboom parkeren: "Het belemmert hulpdiensten die in geval van nood het gebied moeten kunnen bereiken. Daarnaast loop je het risico dat je een bekeuring krijgt en die kan wel meer dan honderd euro zijn, dus doe het vooral niet." In samenwerking met de politie en gemeentes hoopt de organisatie het foutparkeerders zo moeilijk mogelijk te maken.

"We hebben regelmatig overleg met de hulpdiensten over hoe het loopt", vertelt de woordvoerder. "Als het speelt dan kijken we of er iemand in de buurt is die daarop kan acteren." Naast de samenwerking neemt Leisurelands op een aantal gebieden zelf maatregelen om parkeren onmogelijk te maken, zo worden greppels gegraven en paaltjes geplaatst. En dat terwijl de foutparkeerder vaak niet eens op het terrein van Leisurelands staan. "Het zijn toch voor het grootste gedeelte onze bezoekers, dus we vinden dat we daar een rol in spelen", vertelt Van der Linden. "De politie, gemeente en wij moeten het samen oplossen."

Lang wachten
Op Facebook klagen mensen lang te moeten wachten voor de slagboom en ver te moeten lopen vanaf de parkeerplaats bij Hilgelo. "Het kan zijn dat op hele drukke dagen mensen even in de rij staan", geeft Van der Linden toe. "Maar het systeem kan grote aantallen in relatief korte tijd aan." Vooral op warme dagen is het druk bij de recreatieplassen. Wijkagent Willem Saris van de politie Winterswijk liet eerder weten voornamelijk op die dagen druk te zijn met het beboeten van foutparkeerders.

'Veel mensen over de vloer'
Met de vele warme dagen dit jaar ziet Leisurelands weer veel bezoekers naar de plassen komen. "We hebben een mooie zomer gehad, dus we hebben gelukkig weer heel veel mensen over de vloer gehad", aldus de woordvoerder. Tijdens de hittegolf hebben veel mensen de recreatieplassen in de regio volgens hem weer gevonden: "We merken dat mensen ons, ook mede door corona, weer herondekt hebben. Het is weer gezellig druk."

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Historische klinkers blijven voorlopig liggen in 's-Heerenberg

Charlotte van de Kant | 28 nov 2022 15:54

Lees ook

Circus Bolalou is gestrand bij Stroombroek

De grote circustent van Circus Bolalou op het terrein van Markant Outdoor bij Stroombroek in Braamt ...

Duizenden euro's boete voor De Graafschap

De Graafschap heeft van de KNVB een geldboete van bijna zevenduizend euro gekregen vanwege 'wanordel...

Eerste editie festival Lago Lago in Braamt

Duizenden festivalgangers beleven dit weekend de allereerste editie van het festival Lago Lago bij S...

Stroombroek is ‘kroonjuweel’ voor Lago Lago

Recreatiegebied Stroombroek bij Braamt moet volgend jaar zomer het decor zijn van het nieuwe, drieda...

Lago Lago komende drie jaar op Stroombroek

Recreatiegebied Stroombroek bij Braamt is in ieder geval de komende drie jaar de thuisbasis van fest...

Montferland evalueert festival Lago Lago

Montferland evalueert hoe inwoners de allereerste editie van festival Lago Lago bij recreatiegebied ...