Ulft, Netherlands

Warmte zorgt voor meer foutparkeerders bij plassen

De drukte door het warme weer zorgt voor veel foutparkeerders bij de recreatieplassen in de regio. Bij Hilgelo in Winterswijk werden eerdere deze maand op een warme zondag tientallen mensen beboet, volgens beheerder Leisurelands is het foutparkeren ook in Borculo, Didam en Braamt een probleem.
Serena Speet | Nick Hermsen | 24 augustus 2022 14:10 | Aangepast op 24 augustus 2022 14:10
"We zien dat het overal wel speelt", laat woordvoerder Adriaan van der Linden van Leisurelands weten. "Ik denk dat mensen het makkelijk vinden om de auto even te parkeren, ze willen graag een paar euro besparen en denken niet na over de consequenties die dat kan hebben." Leisurelands ziet volgens de woordvoerder met lede ogen aan hoe hun bezoekers regelmatig aan de verkeerde kant van de slagboom parkeren: "Het belemmert hulpdiensten die in geval van nood het gebied moeten kunnen bereiken. Daarnaast loop je het risico dat je een bekeuring krijgt en die kan wel meer dan honderd euro zijn, dus doe het vooral niet." In samenwerking met de politie en gemeentes hoopt de organisatie het foutparkeerders zo moeilijk mogelijk te maken.

"We hebben regelmatig overleg met de hulpdiensten over hoe het loopt", vertelt de woordvoerder. "Als het speelt dan kijken we of er iemand in de buurt is die daarop kan acteren." Naast de samenwerking neemt Leisurelands op een aantal gebieden zelf maatregelen om parkeren onmogelijk te maken, zo worden greppels gegraven en paaltjes geplaatst. En dat terwijl de foutparkeerder vaak niet eens op het terrein van Leisurelands staan. "Het zijn toch voor het grootste gedeelte onze bezoekers, dus we vinden dat we daar een rol in spelen", vertelt Van der Linden. "De politie, gemeente en wij moeten het samen oplossen."

Lang wachten
Op Facebook klagen mensen lang te moeten wachten voor de slagboom en ver te moeten lopen vanaf de parkeerplaats bij Hilgelo. "Het kan zijn dat op hele drukke dagen mensen even in de rij staan", geeft Van der Linden toe. "Maar het systeem kan grote aantallen in relatief korte tijd aan." Vooral op warme dagen is het druk bij de recreatieplassen. Wijkagent Willem Saris van de politie Winterswijk liet eerder weten voornamelijk op die dagen druk te zijn met het beboeten van foutparkeerders.

'Veel mensen over de vloer'
Met de vele warme dagen dit jaar ziet Leisurelands weer veel bezoekers naar de plassen komen. "We hebben een mooie zomer gehad, dus we hebben gelukkig weer heel veel mensen over de vloer gehad", aldus de woordvoerder. Tijdens de hittegolf hebben veel mensen de recreatieplassen in de regio volgens hem weer gevonden: "We merken dat mensen ons, ook mede door corona, weer herondekt hebben. Het is weer gezellig druk."

Foto: REGIO8

Lees ook

Minder bezoekers voor recreatiegebieden in de Achterhoek

De recreatieplassen van beheerder Leisurelands in de Achterhoek hebben het afgelopen jaar bijna 600....

Parkeergelegenheid in centrum 's-Heerenberg op de schop

Gemeente Montferland gooit de parkeergelegenheid in ’s-Heerenberg op de schop om de parkeerdruk in h...

Recordbedrag opgehaald door zonovergoten Swim to Fight Cancer Achterhoek

Swim to Fight Cancer Achterhoek heeft zondag een recordbedrag opgehaald. Meer dan 420 deelnemers zwo...

Swim to Fight Cancer Achterhoek gaat voor absolute recordeditie in Braamt

Zwemplas Stroombroek bij Braamt is zondag het decor van de vierde en grootste Achterhoekse editie va...

Bezoekers kunnen weer een duik nemen in Hambroekplas

Borculoërs kunnen weer zwemmen in de Hambroekplas. Provincie Gelderland heeft het negatieve zwemadvi...

Taakstraf voor Winterswijker na aanranden vier vrouwen op festival

Een 23-jarige man uit Winterswijk heeft een taakstraf gekregen voor het aanranden van vier vrouwen o...