Ulft, Netherlands

Videoclip voor 'Onze Boerderij' is droom die uitkomt voor zangeres uit Ruurlo

Met het opnemen van het nummer ‘Onze Boerderij’ inclusief bijbehorende videoclip in samenwerking met muzikante Tessa Boomkamp is voor zangeres Karin Hukker uit Ruurlo een droom uitgekomen. Bij de boekpresentatie van 'Met De Pet Rond', waarin wordt ingegaan op de onzekerheid van het boerenbestaan, speelde ze het nummer van Boomkamp, en van het een kwam het ander.
Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 26 april 2023 14:31 | Aangepast op 26 april 2023 14:31
“Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Tessa een berichtje gedaan”, vertelt Hukker, die haar eigen opname opstuurde en niet lang hoefde te wachten op een positieve reactie. De Ruurlose werd door Boomkamp uitgenodigd in een opnamestudio in Zaandam om het nummer vast te leggen. Hukker hapte gelijk toe en zo kwam de samenwerking met de muzikante van Normaal en de Edwin Evers Band tot stand. “En nu staan we hier samen in een stal en mogen we dit samen voor het boek ‘Met De Pet Rond’ doen”, zegt de Achterhoekse zangeres over de opname van de clip. “Dat is top, met al die kids erbij wordt je er alleen maar heel blij van.”

De videoclip is opgenomen op verschillende boerderijen in de Achterhoek. De figurerende kinderen genoten in ieder geval met volle teugen. “Het is echt superleuk”, zegt Loek, zelf ook fan van zangeres Boomkamp. “Je moet gewoon een stukje playbacken en goed meedoen met de videoclip. Dan wordt het leuk.” Ook de boodschap van het nummer komt binnen bij de jonge figurant: “Het gaat over hoe het leven op de boerderij is, en alle regeltjes. Van mij mag dat wel minder.”

‘Welke pet dragen onze kinderen?’
Het lied heeft voor Erika Klein Kranenbarg, fotograaf en samen met Roy Amerongen initiatiefnemer van het boek, veel raakvlaken met haar publicatie. In 'Met De Pet Rond' beschreef ze de onzekerheid van het boerenleven, ook voor kinderen die graag op een boerderij willen werken. “Want welke pet gaan onze kinderen straks nog dragen”, vraagt Klein Kranenberg zich hardop af. “Kunnen ze straks nog de volgende generatie boer worden? Daar gaat het nummer van Tessa Boomkamp eigenlijk ook over. Het sluit gewoon heel erg mooi aan bij ons boek.”

Optreden op Reurpop?
De videoclip en het nummer komen in ieder geval op internet te staan. Klein Kranenbarg droom echter al stiekem van een optreden op het festival Reurpop in Ruurlo. “Maar goed, dat staat nog in de kinderschoenen”, zegt de schrijfster, die haar boek eerder al aanbood aan Tweede Kamerleden. “We gaan altijd van project naar project en dat ontstaat dan spontaan. Maar we hopen nog wel dat we een keer lekker met z’n allen op een podium kunnen optreden.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Ruurlo|Boeren|Muziek|

Meest gelezen

Meer dan tachtig Achterhoekers krijgen lintje, feest bij Huis Bergh

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | Bart Sollman | 26 apr 2024 17:30

Een persoon zwaargewond bij aanrijding in Halle

Redactie REGIO8 | 26 apr 2024 12:17

Lees ook

Piratenhits van De Paloma's in Koningsdag-weekend op REGIO8

De piratenhits van De Paloma’s zijn dit weekend niet alleen te horen, maar ook te zien op de kanalen...

6,5 miljoen euro voor nieuw centrum Ruurlo met Dorpsstraat als fietsstraat

De Dorpsstraat in Ruurlo moet groener en toegankelijker worden, met meer ruimte voor fietsers en voe...

160 muzikanten naar Borculo voor eerste editie Musikantenfest

Muziekcentrum Borculo is zaterdag het decor van de eerste editie van Musikantenfest, een kapellenfes...

College houdt vast aan De Meene als locatie voor sporthal

Het college van Berkelland houdt vast aan de keuze voor De Meene als locatie voor de nieuwe sporthal...

Automobilist overleden bij eenzijdig ongeval Ruurlo

Bij een ernstig ongeval op de Groenloseweg (N319) tussen Ruurlo en Groenlo is zaterdagochtend een be...

Plork-zanger zoekt steun voor ernstig zieke vriendin in briefvorm

De frontman van de Berkellandse muziekgroep Plork en de Aannemers, Marijn de Zeeuw, roept fans en an...