Ulft, Netherlands

Unieke locatie van Domino's op bedrijventerrein in Doetinchem

Als alles rondkomt met de nieuwe franchisenemer is Doetinchem binnenkort een nieuwe locatie van Domino’s rijker. Naast de bekende blauwe letters die op de gevel prijken, doet het bedrijfspand in niets denken aan een filiaal van de pizzaketen. Een grote rode roldeur en het ontbreken van ramen maken dat het er weinig uitnodigend uitziet.
Bart Sollman | 20 februari 2023 15:03 | Aangepast op 20 februari 2023 15:03
“Dit wordt het eerste filiaal van Nederland dat alleen maar bezorgd, vandaar ook de keuze voor deze locatie”, zegt Marianne Kemps, woordvoerder van pizzazaak Domino’s, over de nieuwe locatie aan de Edionstraat. Een echte pilot noemen ze het niet, maar ze zijn wel benieuwd naar de resultaten. In Doetinchem zit al een filiaal aan de Plantsoenstraat, daar zijn ze blij met de komst van een tweede winkel. “Doetinchem is eigenlijk te groot voor één filiaal”, zegt Bram Keuben, een van de leidinggevenden. “Vanuit Domino’s moeten we een bepaalde bezorgtijd halen, dit lukt nu vaak niet.”

Oorzaken van het niet halen van de bezorgtijden zijn de grote drukte en de relatief grote afstanden. Met de komst van een tweede filiaal, dat puur is gefocust op bezorging, hoopt Keuben dat dit probleem is opgelost. Hij ziet een tweede filiaal dan ook als versterking en niet als concurrentie. Domino’s streeft ernaar om de bestellingen binnen een half uur te bezorgen. Met de komst van het bezorgfiliaal is de kans volgens woordvoerder Kemps groter dat het lukt.

Dark store
Hoewel het nieuwe filiaal van de pizzagigant wat wegheeft van een dark store, een distributieplek voor online winkelen, maakt de gemeente Doetinchem zich geen zorgen. Het past in ieder geval in het bestemmingsplan van het pand waar de productiekeuken nu gebouwd is. “Vooral in grotere steden leidt de verandering van thuisbezorgen van maaltijden en boodschappen tot problemen”, meldt een woordvoerder. “Wij zien op dit moment geen aanleiding om als gemeente extra maatregelen te nemen.”

Openingsdatum
De verbouwing van het pand aan de Edisonstraat is afgerond. Wanneer het bijzondere filiaal van Domino’s opengaat, is nog niet bekend. “We zijn nog in gesprek met een aantal franchisenemers”, meldt Kemps. “Als dat rond is bepalen we wanneer we open gaan.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Omleidingsroute door landbouwsluis zorgt voor chaos in Wehl

Tim Rondeel | Remco Geurts | 22 sep 2023 16:24

Lees ook

Verkoop woningen bij Kapperskolk in Doetinchem start volgend jaar

Doetinchem heeft meer duidelijkheid gegeven over de toekomstige woonwijk De Kwekerij, bij Wijnbergen...

Jonge ondernemers Julia en Quinten stappen in Café Baan in Geesteren

Quinten van Zanten en Julia van der Weide staan aan de vooravond van een grote uitdaging, het overne...

Tevredenheid over opvang asielzoekers in Doetinchem: 'Jammer dat het eindigt'

Na een ruim een jaar vertrekken de laatste asielzoekers deze week uit de crisisnoodopvang bij het st...

Chauffeur verliest container bij afrit van snelweg A18 in Doetinchem

Een vrachtwagenchauffeur is dinsdagavond een container verloren nabij de afrit van de A18 bij een fa...

Lachende gezichten door terugkeer van Okidoki Radio op REGIO8

Een kleine tien jaar na het stoppen is het geliefde radioprogramma Okidoki Radio teruggekeerd op rad...

Active Living Orion pakt rol van underdog in aanloop naar nieuw volleybalseizoen

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is enkele weken onderweg voor de volleyballers van Active Liv...