Ulft, Netherlands

Twee avonden de Passie in Zeddamse kerk

De Passie in Montferland, een initiatief van de Protestantse Gemeente ’s-Heerenberg-Zeddam, vindt donderdag- en vrijdagavond plaats in de Sint-Oswalduskerk in Zeddam. Na twee jaar zonder uitvoering kunnen de castleden het verhaal weer spelen.
Charlotte van de Kant | 15 april 2022 12:53 | Aangepast op 15 april 2022 12:53
"De Passie in Montferland is een kleine kopie van The Passion", vertelt Ron van der Blij, organisator en Jezus in de Passie. "Wij brengen de laatste drie dagen van Jezus in beeld met spel, zang en muziek." De muziek wordt verzorgd door het koor Weerklank uit Zeddam. Zij zijn vanaf 2013 al aanwezig bij de Passie in de Sint-Oswalduskerk in Zeddam en zingen vanaf 2014 alle nummers live. "De omvang van de kerk zorgt ervoor dat we veel mogelijkheden hebben met licht en geluid en fantastische beelden kunnen creëren", vertelt van der Blij. In de kerk is plek voor ongeveer 350 tot 400 bezoekers.

Voor de eerste keer is de Passie in Montferland niet één maar twee avonden. "Vanwege de onzekerheid met corona hebben we besloten om er twee avonden van te maken", aldus de organisator. "We hebben in ons achterhoofd gehouden dat je misschien nog 1,5 meter afstand moest houden. We hebben ook gekeken naar de afgelopen zeven jaar, toen hadden we zoveel bezoekers dat de kerk bijna uit z'n voegen barste." Van der Blij geeft aan dat ze er nu vanuit gaan dat de kerk allebei de avonden vol zit.

Aandacht door The Passion
De organisatie van de Passie was bang dat doordat The Passion dit jaar in Doetinchem is en tegelijk valt met de Passie er weinig animo zou zijn voor de voorstelling. "Het tegendeel is waar", geeft van der Blij aan. "The Passion geeft zoveel PR dat wij nu toch ook op de donderdagavond een bijna volle kerk tegemoet zien."

Muziek
In de Passie is onder andere muziek te horen van Stef Bos, Guus Meeuwis en Claudia de Breij. "Dat zijn ook wel liederen die bekend in het gehoor klinken", laat de vertolker van Jezus weten. "Ik denk dat er dan ook best wel weer wat emotie te horen en te zien zal zijn."

Foto: Passie in Montferland

Lees meer over:

De Passie|The Passion|

Lees ook

The Passion vloeit in Doetinchem voort in dierenweide en markt

Het organiseren van The Passion vloeit in Doetinchem voort in meerdere lokale initiatieven. Bewoners...

The Passion krijgt sportief vervolg in Doetinchem

De gemeente Doetinchem organiseert samen met Sport-ID en het Amphion Cultuurbedrijf op zondag 18 sep...

Doetinchem klaar voor 'toetje' op The Passion

Doetinchem was in april het decor van The Passion. Nu, zes weken later, komt er voor het eerst een v...

Boumans rekent op spin-off The Passion

Meer dan twee miljoen kijkers zaten donderdagavond aan de buis gekluisterd om The Passion in Doetinc...

Dit was The Passion 2022 in Doetinchem

Doetinchem was donderdagavond op Witte Donderdag het decor van The Passion, tijdens de landelijke te...

LIVEBLOG The Passion vanuit Doetinchem

Doetinchem is donderdagavond de trotse gastheer van The Passion. In dit liveblog wordt een kijkje ac...