Ulft, Netherlands

TVDidam krijgt een smashcourt multifunctionele baan

Open Club de Nevelhorst wil geen outdoor squashbaan meer realiseren bij de tennisvereniging in Didam, maar gaat nu voor een zogenaamde 'smashcourt multifunctionele baan'. Op dit multicourt kunnen sporters naast tennissen, onder meer ook volleyballen en voetballen.
Charlotte van de Kant | 26 januari 2023 14:11 | Aangepast op 26 januari 2023 14:11
“We hebben de aanvraag voor de wijziging ingediend bij de gemeente, omdat de outdoor squashbaan nog erg in ontwikkeling is”, vertelt Eric Jansen van Open Club de Nevelhorst en voorzitter van de tennisvereniging. “Er staat er maar één in Nederland, in Amsterdam. Dan zou Didam de tweede worden.” Zo maakt Jansen zich zorgen over geluidsoverlast voor buren als er buiten wordt gesquasht in Didam: “Dan hadden we nog meer maatregelen moeten treffen dan we al doen." De Open Club zocht een alternatief en dat is de multicourt geworden. “Op deze baan kan onder andere rolstoeltennis worden gespeeld, maar ook bijvoorbeeld volleybal of voetbal. Het is multifunctioneel”, vertelt Jansen. Deze baan is duurder dan de squashbaan, maar de hogere uitgaven worden gedekt door een kostenbesparing bij voetbalclub DVC’26. 

In totaal is er voor de aanleg van de nieuwe sportvoorzieningen door Montferland bijna vijf ton beschikbaar gesteld. Daarvoor wordt ook bij voetbalvereniging DVC'26 een krachtheuvel uitgebreid en bij turnvereniging Margriet een interactieve speelmuur gebouwd. Om dit te kunnen realiseren heeft Open Club de Nevelhorst een aanvraag gedaan bij de gemeente voor een financiële bijdrage om een extern bureau in te huren, maar dat verzoek is afgewezen. “Wij hadden gehoopt dat we bureau Kragten konden inzetten, tegen een bepaald kostenplaatje. Het is best professioneel allemaal en wij zijn daar eigenlijk niet voor opgeleid”, vertelt Jansen. “Nu moet de begeleiding en ondersteuning allemaal gebeuren door vrijwilligers.” Bureau Kragten heeft de Open Club gedurende het gehele project begeleid.

Opening
De nieuwe sportvoorzieningen zullen, als alles volgens planning verloopt, in mei worden geopend. “We beginnen waarschijnlijk in maart of al in februari met bouwen, als het weer mee zit”, geeft Jansen aan. “Dan hopen we in mei alles klaar te hebben op de accommodaties en dat Didam een aantal mooie sportvoorzieningen erbij heeft.” De Open Club hoopt hiermee jong en oud aan het sporten te krijgen. 

Foto: REGIO8



Lees meer over:

Didam|Montferland|Sport|Tennis|

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Montferlandse raadsleden willen weer zwemmen in Nevelhorst bij Didam

Als het aan de partijen in de Montferlandse gemeenteraad ligt, wordt er binnenkort weer gezwommen i...

DZC Vrouwen verslaat Mannen bij Doetinchemse Sportverkiezing

In een tot de nok toe gevuld Schouwburg Amphion zijn maandagavond de prijzen uitgedeeld voor de Doet...

Na veel gepuzzel is er toch plek voor Montferland in de Achterhoek

Negen raadsleden uit Montferland sluiten maandagavond voor het eerst aan bij de vergadering van de A...

Wielrenner Bouwman grijpt eindzege in koers Coppi e Bartali

Koen Bouwman heeft zaterdag de eindzege gepakt in de Italiaanse meerdaagse koers Settimana Coppi e B...

Van overval op een gemeentehuis naar eigen straat in Montferland

Montferland heeft grootse bouwplannen en daar horen ook nieuwe straatnamen bij. Inwoners konden stra...

Zoektocht naar 'Maestro van de grensstreek' gestart

Wie wordt de 'Maestro van de grensstreek'? Zeven onervaren dirigenten uit de Achterhoek en Duitsland...