Wie denkt dat een slager niet meer van deze tijd is heeft het mis. De hele dag is het druk in de Ulftse slagerij. Meerdere medewerkers zijn bezig met de bestellingen terwijl anderen grote stukken vlees in kleinere stukken snijden om de vitrine goed gevuld te houden. “Ik kom wel eens bij andere slagerijen, die hebben er een paar stukjes vlees liggen. Wij zijn nog echt een vleeswinkel met een goed gevulde vitrine”, zegt Aalders.
Voor de 32-jarige Anouk Berkelmans was het één van de redenen om juist deze slagerij over te nemen. Ze woont in Beek bij Nijmegen, en daar blijft ze voorlopig ook wonen. Berkelmans: “Er staan wel aardig wat slagerijen te koop, maar dat is vooral in het westen. Daar werken ze vaak op een andere manier, minder ambachtelijk.” Aalders kan dat beamen: “We krijgen zelf de halve varkens binnen die we nog uitbenen. Veel slagers krijgen tegenwoordig gewoon kratjes met vlees binnen, dat hoeven ze dan alleen nog maar in de toonbank te leggen.”
Herkenbaarheid
De Ulftse slagerij gooit niet van de een op andere dag het roer om. “Ik blijf zo lang Anouk me nodig heeft. Dat kan een week zijn, maar ook een half jaar”, zegt Aalders. Als het aan Berkelmans ligt verandert er voorlopig weinig omwille van de herkenbaarheid. “De werknemers en klanten moeten langzaam aan een nieuw gezicht wennen.” Halverwege oktober komt de nieuwe naam op de gevel, wat die wordt? “Uw Slager Anouk”, zegt Berkelmans. “Gewoon lekker makkelijk.”
Foto: REGIO8