Ulft, Netherlands

Positieve reacties op nieuwe borden bij rotondes in Doetinchem

Rijschoolhouder Edwin Striekwold en de Fietsersbond afdeling Doetinchem reageren positief op het plaatsen van waarschuwingsborden bij de verschillende rotondes in de stad. Op de rotondes kunnen fietsers van beide kanten komen, waardoor de situatie onoverzichtelijk wordt voor automobilisten en vrachtwagenchauffeurs.
Davie Klein Gunnewiek | 7 december 2023 16:39 | Aangepast op 7 december 2023 16:39
Op de borden staat de boodschap om oogcontact te maken voor bestuurder en fietsers die de rotonde oprijden. Daarnaast krijgt de bestaande bebording voor automobilisten een fluorescerende achtergrond, dit om de borden meer op te laten vallen. Het idee voor de nieuwe bebording komt van de lokale rijschoolhouder Edwin Striekwold. "Ik ben blij dat er wordt geluisterd", zegt Striekwold. "Alle klein beetjes helpen. Of het helemaal de oplossing is, is een tweede." Op het rode driehoeksbord is in het midden van het bord een oog te zien. "Dat oog geeft aan dat je mekaar in de gaten moet houden", zegt Striekwold. "Als je elkaar ziet, dan zit je niet in de dode hoek en dat je soms geen voorrang moet nemen, maar ook moet krijgen."

Bij de rotonde aan de Energieweg, waar in oktober een 14-jarig meisje uit Wehl om het leven kwam, zijn grote gele waarschuwingsborden geplaatst. De Fietsersbond afdeling Doetinchem is blij dat ook bij deze rotonde actie is ondernomen. "Het is goed dat de borden geplaatst zijn", zegt voorzitter Pieter Koning van de Fietersbond Doetinchem. "De aanleiding is natuurlijk heel triest, maar mooi dat ze er staan."

Verschillende borden
De Fietsersbond betreurt het wel dat er gekozen is voor verschillende borden en niet voor één en hetzelfde bord. "Het is duidelijker als er één bord zou zijn, uniform, met een duidelijk tekst. Zoals het bord wat nu staat bij de rotonde aan de Energieweg waarop staat: 'maak oogcontact'. Eerder werd al besloten om de rotonde tussen de Energieweg en de Mercuriusstraat in één richting af te sluiten.

'Stap in de goede richting'
Zowel de Fietsersbond als de rijschoolhouder houden de vinger aan de pols om te kijken of de verkeerssituaties op de rotondes veiliger worden. "Dat de gemeente gaat meten of de borden nu wel of niet helpen", zegt rijschoolhouder Striekwold. "We blijven als Fietersbond met de wethouder in gesprek over de verschillende verkeerssituaties in Doetinchem", zegt Koning. "Dit is in ieder geval een stap in de goede richting."

Foto: REGIO8

Lees ook

Ruim 150 mensen oefenen crisissituatie bij Slingeland Ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem houdt zaterdagochtend een grote crisisoefening om medewerker...

Verkeerschaos in Doetinchem na aanrijding op kruising met verkeerslichten

Een scooterrijder is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Oostelijke Randweg in Do...

Vitesse-fan krijgt Doetinchemse schrikkeldagbaby

Donderdagochtend in alle vroegte werd Flore Lise geboren in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem....

Jurken met ‘De Kist’ en sigaren, De Graafschap verliest met Theo Vergeer een cultheld

De Graafschap-clubicoon Theo Vergeer is in de nacht van woensdag op donderdag op 69-jarige leeftijd ...

Vrachtwagens mogen weer door kern van Etten en Terborg rijden

Vrachtwagenchauffeurs mogen van de gemeente Oude IJsselstreek weer door het centrum van Terborg en E...

Automobilist botst frontaal op boom bij binnenrijden van Doetinchem

Een automobilist is donderdagochtend frontaal op een boom gebotst in Doetinchem. De man is gewond ge...