Ulft, Netherlands

Poldervaart wordt trainer De Graafschap

Adrie Poldervaart wordt komend seizoen de nieuwe trainer van De Graafschap. De huidige assistent van FC Groningen tekent een contract voor twee seizoenen in Doetinchem.
Jasper Hazelaar | 13 mei 2022 15:42 | Aangepast op 13 mei 2022 15:42
"Ik ben enorm trots, dankbaar en blij dat ik bij zo’n grote club trainer mag worden", aldus Poldervaart. De 51-jarige Poldervaart was in de zomer van 2021 ook al topkandidaat om trainer te worden van De Graafschap als opvolger van de ontslagen Mike Snoei. Toen kwam de Doetinchemse voetbalclub er niet uit met zijn huidige werkgever. FC Groningen verlangde een te hoge afkoopsom van De Graafschap. Het contract van Poldervaart in Groningen loopt nu af, waardoor hij zonder betaling de overstap naar de Achterhoek kan maken. "Na een jaar is het er dan toch van gekomen", laat de nieuwe hoofdtrainer weten. "Ik word onderdeel van de historie van De Graafschap. Kijk er naar uit om met de enorme supportersschare en iedereen eromheen, met elkaar iets moois neer te gaan zetten en de sfeer als trainer op De Vijverberg te proeven."

De Doetinchemse voetbalclub zocht naar een nieuwe trainer sinds het ontslag van Reinier Robbemond in maart. Jan Vreman werd aangesteld om als interim-trainer het seizoen af te maken. Onder zijn leiding komt De Graafschap uit in de play-offs. "We zijn ervan overtuigd dat Adrie binnen de mens- en voetbalvisie van De Graafschap past”, laat technisch manager Peter Bijvelds weten over Poldervaart. "We hebben nadrukkelijk gesproken over hetgeen we graag willen en wij denken dat Adrie hierin een hele goede hoofdrol kan spelen."

Amateurtrainer
Voor zijn periode in Groningen was Poldervaart hoofdtrainer bij eerstedivisionist Excelsior. Dat was zijn eerste club in het betaald voetbal, nadat hij eerder onder meer voor de amateurclubs VV Zwaluwen en BVV Barendrecht had gewerkt. In 2015 werd hij als trainer van Zwaluwen uitgeroepen tot beste trainer in het amateurvoetbal.

Foto: REGIO8

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...