Ulft, Netherlands

Plannen van Dremptenaren komen uit: 32 nieuwe woningen

De gemeente Bronckhorst wil medewerking verlenen aan de komst van 32 nieuwe woningen in Achter-Drempt op een nieuwbouwlocatie nabij de voetbalvelden van HC'03. Het nieuwbouwplan op de plek van oude basisschool is tot stand gekomen in overleg met Dremptenaren.
Tim Rondeel | 8 juni 2023 13:31 | Aangepast op 8 juni 2023 13:31
"Het is geweldig nieuws voor Drempt en we zijn heel blij dat we dit met elkaar hebben bereikt in nog geen drie jaar tijd", aldus Jeroen Huisintveld namens de Dorpsraad. "Het is heel bijzonder om vanaf het idee tot aan de vooravond van het bestemmingsplan betrokken te zijn bij de plannen." Het plan van de woningbouw komt van inwoners af, hun behoeften zijn door middel van een enquête opgehaald. "De hele woningdynamiek zag je terug komen in de antwoorden: starters, senioren en ook mensen die graag terug willen keren naar Drempt", schetst Huisintveld.

Ook het aantal huizen dat er nu komt voldoet volgens de Dorpsraad aan de behoefte vanuit inwoners. "Dat maakt het een bijzonder proces dat we doorlopen hebben", vindt Huisintveld. "Het aantal dat er komt is precies goed, niet te veel en niet te weinig." Er komen huizen voor starters, senioren en doorstromers op de woningmarkt. Ook komen er onder meer zestien rijwoningen. Als er meer behoefte blijkt te zijn, kunnen er ook meerdere appartementen in één rijtjes woning komen, op de boven- en onderverdieping.

Mix van jong en oud
Een van de grote drijfveren voor de initiatiefnemers om de woningbouw nieuw leven in te blazen was de zoektocht van jonge dorpsgenoten naar een betaalbare woning in Drempt. Toch is het voor het dorp niet alleen van belang dat de jongeren in het dorp blijven, ook de mogelijkheid voor senioren om door te stromen is van groot belang, meent Huisintveld: "Die zijn heel belangrijk voor Drempt. Ze zijn actief betrokken bij het verenigingsleven, zo zorgen sommigen voor het onderhoud van de voetbalvelden."

Levensvatbaarheid
Waar in Hoog-Keppel veel kritiek kwam op de manier hoe woningbouwplannen tot stand kwamen, is er in Drempt grote tevredenheid. De samenwerking met de projectontwikkelaar en de gemeente ziet Huisintveld als zeer positief: Het is denk ik een voorbeeld voor andere dorpen om zo de samenwerking aan te gaan. En het levert ook veel op voor gemeente want inwoners zijn blij en er is veel draagvlak." Ook met het oog op de toekomst zijn de plannen van harte welkom: "We hebben echt een mooie stap gezet voor de levensvatbaarheid voor het dorp, de doorstroom komt zo op gang."

Bouwen in Bronckhorst
Eerder dit jaar werd al bekend dat Bronckhorst woningen gaat bouwen in Baak, Velswijk en Halle. Dat de woningbouw zo’n vaart zou nemen in de gemeente, had Huisintveld een paar jaar terug niet verwacht. "Drie jaar geleden was de mind-set nog iets anders, en nu is het bouwen, bouwen, bouwen", aldus de Dremptenaar. "Het is bijzonder dat we daar toch beweging in hebben gekregen."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Vitale Kern Zelhem gaat als zelfstandige stichting verder

Ondanks dat de oorspronkelijke samenwerking met de gemeente Bronckhorst is afgelopen, gaat de werkgr...

Vraagstuk windmolens blijft boven Bronckhorst hangen

De energietransitie in Bronckhorst staat voorlopig stil. De gemeenteraad stuurde wethouder Wilko Pel...

Aanpassingen aan oever in Bronkhorst moet zorgen voor verbeterd natuurgebied

Rijkswaterstaat wil de natuur in de Bronkhorsterwaarden aan de IJssel nabij het stadje Bronkhorst ve...

Nog geen besluit over windmolens in Bronckhorst, raad zet wethouder aan het werk

Bronckhorst kan voorlopig niet verder met de plannen voor grote windmolens langs de Oude IJssel bij ...

Drempts echtpaar moet bijna vier ton betalen voor reinigen drugslab

De toenmalige eigenaren van een schuur aan de Zomerweg in Drempt, waar bijna vier jaar geleden een d...

Provincie ziet niks in doortrekken Sliekstraat, twee nieuwe proeven in Laag-Keppel en Hummelo

De Provincie Gelderland komt met twee nieuwe proeven om tot een oplossing te komen voor de verkeerss...