Ulft, Netherlands

Peperkamp ruilt snowboard voor wakeboard

Na een drukke winter waarin Melissa Peperkamp uit Zelhem debuteerde op de Olympische Winterspelen in China komt de snowboardster nu weer tot rust in Nederland. Vanaf de oever van haar favoriete waterskibaan bij Enschede kijkt de achttienjarige met een goed gevoel terug op haar avontuur in Azië.
Anna Weirath | 27 mei 2022 16:25 | Aangepast op 27 mei 2022 16:25
“De Spelen waren supervet voor mij”, vertelt de inmiddels achttienjarige Melissa. “Het is een gave ervaring om dat al op mijn zeventiende mee te maken, zeker omdat Italië 2026 ons doel was. Als je dan zo snel de Spelen al hebt gehaald, is dat supervet.” Melissa kijkt tevreden terug op haar avontuur: “Ik ben er zonder verwachtingen in gegaan, en heb twee hele goede resultaten gehaald die ik nooit dacht te halen.” Op de finale van de Big Air, waar ze zich eerst voor kwalificeerde, werd ze zesde. Voor de finale van Slopestyle wist ze zich niet te plaatsen.

Waar schaatsers in de zomermaanden skeeleren, verruilt Melissa de besneeuwde bergen voor waterplassen om fit te blijven: “We zitten nu in het zomerseizoen dus dan gaan we weer wakeboarden. Ook heb ik dan veel krachtrainingen.” Concrete doelen wil Melissa zichzelf voor de komende jaren nog niet opleggen: "Het aankomende seizoen gaan we meer focussen op trainingen en iets minder op wedstrijden rijden. Dat is het plan voor aankomend jaar.” De Spelen in het Italiaanse Turijn van 2026 staan nog altijd dik onderstreept in haar agenda.

Back-up plan
De achttienjarige snowboardster heeft haar toekomstplannen nog niet helemaal uitgestippeld, maar heeft wel een back-up plan achter de hand naast de topsport. Melissa is namelijk druk bezig met het afronden van haar studie Helpende Zorg en Welzijn. Hoewel ze niet alle lessen volgt vanwege haar topsportbestaan, heeft ze alle vertrouwen in een goede uitkomst: “Ik sta er prima voor als ik kijk naar hoe druk het seizoen is geweest. Nu hopen dat ik het haal, maar dat komt wel goed.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8

Lees ook

Dieperink uit Borculo gaat als videoscheidsrechter naar de Olympische Spelen

Scheidsrechter Rob Dieperink uit Borculo gaat dit jaar naar de Olympische Spelen in Parijs. De Achte...

Turnsters van Achterhoekse ploeg kwalificeren zich voor Spelen

Naomi Visser en Sanne Wevers van de Top Turnacademie Achterhoek (TTA) hebben zich met de Nederlandse...

Snowboardster Peperkamp zet beste prestatie op big air neer

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem heeft haar beste prestatie ooit neergezet op de big air. ...

Olympiër Peperkamp onthaald in Zelhem

Snowboardster Melissa Peperkamp is donderdagnacht verrast door buren, vrienden en familie tijdens ha...

Peperkamp zesde in Olympische Finale

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem is maandagnacht zesde geworden in de finale van de Big Ai...

Peperkamp geplaatst voor Olympische finale

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem heeft in de nacht van zondag op maandag de finale van de ...