Ulft, Netherlands

 

Paaseierenzoektocht voor strijd tegen Lyme

In Gaanderen is zaterdag de grootste paaseierenzoektocht van de Achterhoek georganiseerd. De activiteit is opgezet om geld op te halen voor de stichting Femke Beats Lyme.
Charlotte van de Kant | 22 april 2022 11:16 | Aangepast op 22 april 2022 11:16
"Femke heeft lyme en daar heeft ze al jaren last van", geeft Rob Meijer, voorzitter van de stichting, aan. "Het is heel moeilijk want de zorgverzekeraar vergoedt lang niet alles wat betreft de behandelingen. Het kost onwijs veel geld." De stichting organiseert verschillende activiteiten om geld op te halen voor de zieke Femke Meijer uit Netterden om de behandelingen te kunnen bekostigen. "We hebben bijvoorbeeld activiteiten met Sinterklaas georganiseerd. Dit is de eerste keer dat we de actie hebben met pasen." Op het terrein zijn tussen de vier- en vijfhonderd eieren verstopt, waaronder twee grote gouden. "We hebben heel veel gekookte eieren", aldus Meijer. "Er zijn kleine en grote eieren. Ze liggen in het gras maar ook helemaal achter in het bos, er zijn eieren genoeg."

Zo'n vijftig kinderen hebben zich aangemeld om mee te doen met de activiteit en zijn fanatiek op zoek gegaan om zoveel mogelijk eieren te vinden. "Ik heb er wel een stuk of twintig gevonden", vertelt de 12-jarige Mike. "Ik heb er ook weer een paar verstopt voor de andere kinderen, zodat ze nog meer kunnen zoeken." Zijn broertje Nout heeft elf eieren gevonden en vindt het een geslaagde activiteit: "Ik vond het hartstikke leuk. En als je het gouden ei vindt is heel speciaal."

Opbrengst
Hoeveel geld er precies is opgehaald met de activiteit is nog niet duidelijk. "Dat is heel moeilijk inschatten", geeft de voorzitter aan. "Het is per kind 7,50 euro, daarvoor kun je de eieren zoeken en die mogen ze natuurlijk houden. Er zit ranja bij en er zijn meer activiteiten dus we gaan kijken wat we eraan over houden."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Pasen|

Meest gelezen

N318 tussen Aalten en Winterswijk maand lang dicht

Davie Klein Gunnewiek | 29 mei 2023 12:30

Snelweg A18 bij Doetinchem afgesloten door brand

Redactie REGIO8 | 30 mei 2023 22:26

Lees ook

Giftig blusschuim afgevoerd uit Doetinchem

De vier silo’s met het giftige blusschuimwater worden vanaf komende week stapsgewijs afgevoerd van...

Achterhoekers genieten van paasvuren

Verspreid door de Achterhoek zijn zondagavond tientallen paasvuren ontstoken. Onder meer in Etten en...

Doetinchem klaar voor 'toetje' op The Passion

Doetinchem was in april het decor van The Passion. Nu, zes weken later, komt er voor het eerst een v...

Paasboodschap vanuit de Slotkapel in 's-Heerenberg

Vanuit de Slotkapel in 's-Heerenberg geeft predikant Henriëtte Nieuwenhuis een paasboodschap aan aa...