Ulft, Netherlands

Oude IJsselstreek wil meer 'ravotgroen'

De gemeente Oude IJsselstreek wil de inrichting en het beheer van speeltuinen in de gemeente verbeteren met een nieuw speelruimteplan. Speelruimtes moeten in de toekomst meer ontmoetingsplekken voor jong en oud worden volgens de gemeente.
Tim Rondeel | 8 juli 2022 13:18 | Aangepast op 8 juli 2022 13:18
Het plan draagt de naam 'Samen naar Buiten in Oude IJsselstreek'. "De nadruk ligt niet op de traditionele speelplek met schommel en wipkip voor onze jonge inwoners", aldus de gemeente over het plan. "De nadruk ligt op de extra betekenis die speelruimte heeft als: ravotgroen, natuurlijk spelen en als klimaatbestendige, centrale ontmoetingsplek in de wijk waar jong maar zeker ook oud(ers) vriendschappen sluiten." Er moeten volgens de gemeente ook meer mogelijkheden komen om te sporten. Oude IJsselstreek wil de behoeftes van haar inwoners rondom speeltuinen zoveel mogelijk meenemen bij inrichting of aanpassingen van de ruimtes. Ook maatschappelijke partijen zoals verenigingen, kinderopvanglocaties en buurtsportcoaches worden gehoord.

Bij het speelruimteplan komt een investering kijken, de gemeenteraad moet hier nog mee instemmen. Als dit gebeurt wordt het opgenomen in de begroting van 2023-2026. Het plan komt in september in de gemeenteraad.

Foto: Oude IJsselstreek

Lees meer over:

speeltuin|

Meest gelezen

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Anton Adelaar | Ruben Dales | 23 apr 2024 15:32

Mariënvelde glimt van trots door bezoek Koning Willem-Alexander

Tim Rondeel | Remco Geurts | 24 apr 2024 16:59

Lees ook

Gemeente Oude IJsselstreek vraagt hulp inwoners bij ontwerp speeltuinen

Inwoners van Oude IJsselstreek kunnen de komende tijd stemmen op verschillende ontwerpen van nieuwe ...