Ulft, Netherlands

Orion baalt ondanks Europese overwinning

Active Living Orion heeft zich woensdag in een lege Topsporthal geplaatst voor de volgende ronde van de CEV Cup. De Doetinchemse volleyballers versloegen IBB Polonia London met 3-2 in sets, nadat de wedstrijd in Engeland eerder in een reglementaire 0-3 winst werd omgezet.
Jasper Hazelaar | 18 november 2021 13:25 | Aangepast op 18 november 2021 13:25

“We doen het hartstikke lekker in de competitie, maar dit zijn wel de kersen op de taart in een seizoen”, vertelt aanvoerder Stijn Held. De bezoekers uit Londen grepen de eerste set met 21-25, maar daarna won Orion er twee op rij (25-19, 25-22), waardoor de Doetinchemmers geplaatst zijn voor de volgende ronde. “Dan weet je dat je door bent", schetst Held. "Maar moet je nog twintig minuten door. Het is wel lekker dat je de wedstrijd dan winnend afsluit.” De Engelsen grepen de vierde set met 21-25, waarna Orion de overwinning veilig stelde door de beslissende set met 15-12 te winnen.

Dat de Topsporthal leeg moest blijven vanwege de coronamaatregelen was een flinke domper op de avond. “Jammer, jammer, jammer keer honderd”, vindt Orion-trainer Dirk Sparidans. “Ik heb hier als speler een aantal keer wél in een volle hal mogen spelen en dat is prachtig. Als ik zie hoeveel bezieling de mensen er hier instoppen wil je daar wat terug voor geven. Dat kan niet en dat is machteloosheid en daar kunnen we allemaal niks aan doen, maar balen mag toch?”

Orion naar Zwitserland
De nummer vier van Zwitserland, TSV Jona, is begin december de volgende tegenstander voor Orion in de zestiende finale van de CEV Cup. “Ons doel is de road to Kazan”, zegt Sparidans, doelend op het Russische Zenit Kazan. “Dat is een van de betere teams in de wereld die we ergens tegenkomen, als zij ook blijven winnen. Daar hebben we nu een stapje dichterbij gezet.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Brand|

Lees ook

Camper uitgebrand in Varsseveld

Een camper is zondagmorgen uitgebrand in Varsseveld. Er zijn geen gewonden gevallen.

Brand in schuur vol koeien op boerderij in Heelweg

Op een boerderij in Heelweg is zondagmiddag in een koeienstal een uitslaande brand ontstaan. De schu...

Dode bij woningbrand in 's-Heerenberg

Bij een brand aan de Hagedoorn in 's-Heerenberg is maandagavond een dodelijk slachtoffer gevallen. D...

Brand in appartementencomplex Gendringen blijkt gezichtsbedrog

De brandweer werd dinsdagochtend gealarmeerd voor een woningbrand in een appartementencomplex in Gen...

SAM in Terborg zes weken na grote brand weer open

Na een grote brand in september leek het gedaan voor goede doelen winkel SAM in Terborg, maar vanaf ...

Brand tijdens werkzaamheden op dak in Doetinchem

Tijdens het dakdekken bij een woning aan de Eduard Schilderinkstraat in Doetinchem is een brand onts...