Ulft, Netherlands

 

Opwaardering van de N18 blijft 'een stip op horizon'

Wordt hij een slaaf van Kees Porskamp? "Nee-nee-nee", reageerde Ted Kok van de Achterhoek Board maandagavond. De wethouder van Aalten moet echter in Den Haag blijven lobbyen voor een opwaardering van de N18, hoewel dat tot minimaal 2040 een kansloze missie is, zo heeft minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat schriftelijk laten weten.
Domien Esselink | 27 september 2022 10:33 | Aangepast op 27 september 2022 10:33
De Achterhoek Board legt zich neer bij de huidige N18, maar de Achterhoek Raad niet. Die stemde maandagavond in met een amendement van VVD, CDA, D66 Berkelland, Nieuwe Liberalen Oost Gelre, BBB/HMV, ADA en Winterswijks Belang (88 voor, 67 tegen). "We moeten de druk blijven opvoeren voor de N18 op de lange termijn, anders weet je zeker dat je niets bereikt", verklaarde VVD'er Porskamp, die het voorstel voor de voortgang van de lobby in Den Haag indiende. Kok meldde eerder al liefst zes maal bij het ministerie te hebben aangeklopt, maar tevergeefs.

Daar komt dus minimaal een zevende keer bij, maar Kok zag zich maandagavond in de DRU in Ulft allerminst als een loopjongen van Porskamp c.s. "De ambitie blijft een twee maal tweebaansweg, maar de doorstroming op de weg is het volgende punt", zei Kok na de vergadering van de Achterhoek Raad. "Daarvoor ga ik met bouwstenen aan de slag, zoals bijvoorbeeld het knelpunt bij de Radstake. Die vrijheid heb ik bij een goed alternatief. Zo ver liggen we niet uit elkaar. Ik heb het amendement ook niet verworpen."

Lange adem
Maar tóch, Kok moet weer gaan zeuren in Den Haag waar hij al zes maal tevergeefs aanklopte. "Niet al, maar pás zes keer", reageerde Porskamp. "Dit is een zaak van de lange adem, onze regio verdient een twee maal tweebaansweg met 100 kilometer per uur en ongelijkvloerse kruisingen. Dat gewenste eindbeeld moeten we als stip op de horizon houden."

Meerderheid
Porskamp kreeg een meerderheid voor het voorstel, ook al verandert er niets aan het feit dat de huidige N18 zeker tot 2040 geen volledige tweebaansweg wordt tussen Varsseveld en Enschede. Was het dan een voorstel voor de bühne? Voor de vasthoudende liberaal uit Groenlo zeker niet. Al verliet hij de zaal voor een sanitaire stop en kwam nét na de uitslag van de stemming weer binnen. De roerganger van het debat was als laatste op de hoogte van de uitkomst van de stemming.

Foto: REGIO8 (archief)

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

Grote belangstelling voor bouwcursus Huttepiepen

De populaire bouwcursus van Midwinterhoorngroep De Huttepiepen uit Ulft is begonnen in aanloop naar ...

Ruim 130.000 kilo siervuurwerk van Katan afgekeurd

Katan Vuurwerk in Ulft haalt op last van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ruim 134.000 k...

Automobiliste aangehouden na aanrijden fietsster in Ulft

Een automobiliste is maandagochtend doorgereden nadat ze een minderjarige fietsster aanreed in Ulft....

Deel van windmolen belandt op snelweg tijdens transport van Doetinchems bedrijf

Een pijpler van een windmolen is tijdens een transport in de nacht van dinsdag op woensdag in Apeldo...

Housheer alsnog opgeroepen voor het EK Handbal

Dione Housheer uit Ulft mag alsnog aansluiten bij het Nederlands team voor het EK Handbal. Ze kampte...

Vuurwerkvondst in Terborg is onderdeel van ‘recordjaar’

Drie mannen die in het bezit waren van honderd kilo verboden vuurwerk zijn vorige week in Terborg aa...