Ulft, Netherlands

Opbouw The Passion is in volle gang

Doetinchem maakt zich langzaam op voor The Passion, komende donderdag is het muzikale paasevenement te zien. De opbouw in het centrum van de stad is inmiddels in volle gang.
Davie Klein Gunnewiek | 15 april 2022 11:33 | Aangepast op 15 april 2022 11:33
Rond het Simonsplein zijn hekken geplaatst, zodat de producent van The Passion het podium veilig kan opbouwen. Studenten van het Graafschap College zijn de komende dagen als gastvrouw of gastheer actief in de binnenstad om bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. “Mensen kunnen bij ons terecht voor allerlei vragen”, zegt gastvrouw Floor Sommers. “Welke kant ze op moeten, hoe lang de afsluitingen duren en wat hier precies gebeurt.” Daarnaast delen studenten flyers uit. “Aangezien er geen publiek is toegestaan tijdens The Passion delen we ook informatie waar mensen gezamenlijk naar de uitzending kunnen kijken”, zegt Sommers. “Verder delen we ook nog bonnetjes uit voor gratis koffie, thee of een ijsje.”

Winkels en horecazaken in de binnenstad blijven tijdens de opbouw gewoon bereikbaar, al is het soms met een omweg. Er zijn speciale looproutes gemaakt voor bezoekers. “Tuurlijk is het even vervelend, maar dit wisten we van tevoren”, zegt voorzitter Gabi Hunter van de ondernemersvereniging Doetinchem. “We hebben samen met de gemeente ook serieus gekeken naar de bevoorradingsroutes, zodat winkeliers gewoon bereikbaar zijn.” Voor veel ondernemers is het één van de belangrijkste weken van het jaar, omdat mensen hun paasinkopen nog doen. “Kerst en Pasen is voor ons het meest druk”, aldus Hunter. “Vrijdag is het ook nog eens Goede Vrijdag en komen veel Duitsers naar de stad. Voor ons is het echt een belangrijke week, waarbij we hopen dat veel mensen naar Doetinchem komen.” Om het leed voor de bezoekers aan het centrum wat te verzachten kan er komende vrijdag en zaterdag gratis worden geparkeerd in de Catharinagarage.

Extra drukte in de stad
Ook burgemeester Mark Boumans verwacht de komende week extra drukte in zijn stad. “Het is nu al drukker dan gemiddeld in het centrum”, zegt Boumans. “Ik denk dat heel veel mensen ook wel nieuwsgierig zijn wat hier gebeurt.” De burgemeester kijkt zelf ook uit naar komende donderdag. “Het is leuk om te zien dat er een andere sfeer hangt in de stad”, zegt Boumans. “Ik hoop dat we tot de zomer nog een mooi naspel hebben en het effect van The Passion kunnen zien.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

The Passion|

Meest gelezen

Inwoner springt op de bres voor café Baan in Geesteren

Serena Speet | Remco Geurts | 25 mei 2023 16:11

Lees ook

Opnames voor The Passion zijn in volle gang

Over ruim twee weken vindt The Passion plaats in het centrum van Doetinchem, maar de opnames voor he...

The Passion krijgt vervolg met Hemelvaart

The Passion krijgt dit jaar voor het eerst een vervolg onder de naam The Passion Hemelvaart. Ook dit...

Hemelvaart moet breder publiek aanspreken

Na het paasverhaal komt er nu ook een hemelvaarteditie van The Passion vanuit Doetinchem. Het verhaa...

Jongeren oefenen processie The Passion

Tientallen jongeren hebben dinsdagavond geoefend voor de processie en het dragen van het kruis voor ...

Het muzikale paasevenement The Passion vindt donderdag plaats in de binnenstad van Doetinchem. Stree...

Hier kun je samen 'kieken' naar The Passion

The Passion vindt donderdag plaats in Doetinchem, maar helaas zonder publiek. Om belangstellenden al...