Ulft, Netherlands

Nabestaanden boos om plunderingen van bermmonument

Faye Thunnissen uit Doetinchem is boos omdat er al twee keer met het bermmonument van haar broer in het buitengebied van Doetinchem, richting de Slangenburg, is gerommeld. Door middel van een oproep hoopt ze nu door te dringen tot de dader.
Redactie REGIO8 | 31 augustus 2022 10:16 | Aangepast op 31 augustus 2022 10:16
"Blijf van de spullen af", vertelt Faye tegen Omroep Gelderland. Haar boer Nick overleed begin dit jaar op 22-jarige leeftijd na een auto-ongeluk. Het ging eind november mis op de Ellegoorsestraat, toen hij met een vriend rond middernacht van de weg raakte. De auto botste met de zijkant op een boom. Nick werd zwaargewond overgebracht naar het Radboudumc in Nijmegen, waar hij in kunstmatige coma werd gebracht. Daar kwam hij nooit meer uit, vertelt zijn zus: "Het was zo heftig. Je moet beslissen of je iemand in leven wil houden met een stekker in het stopcontact, om het maar zo te noemen."

Het is inmiddels een half jaar geleden, maar het voelt volgens Faye nog als de dag van gisteren. Ze komt met haar familie elke week naar de plek van het ongeluk in het buitengebied van Doetinchem. "Het is een plek waar we naartoe gaan om troost te vinden", legt Faye uit. "Dan wil je je niet druk maken of alle spullen er nog wel liggen."

'Kwaad in de zin'
Faye's zus ontdekte dinsdag dat er een kandelaar weg was, met daarin foto’s en brieven die speciaal voor Nick waren geschreven. Eerder was een ster die door haar moeder was gemaakt achter een boom in het zand gedrukt. "Dat gebeurt niet door een beetje wind. Ik ben bang dat iemand dit doet die kwaad in de zin heeft." Wie dat is, weet Faye niet.

Alle nabestaanden

De achttienjarige Doetinchemse komt naar eigen zeggen ook op voor andere nabestaanden. "Er zijn zoveel plekken waar mensen zijn verongelukt. Blijf van de spullen af. Op een begraafplaats ga toch ook niet rotzooi trappen?" De oproep van Faye op Facebook levert tientallen reacties op. Zo zegt iemand dat ook een bermmonument tussen Zelhem en Hengelo is vernield.

Bloemenzee
Faye hoopt dat haar familie meer leed bespaard blijft. "Volgende week is de verjaardag van mijn broer en dan willen we er een bloemenzee van maken. Maar daar ben ik nu wel bang voor."

Foto: Omroep Gelderland

Lees meer over:

monument|112Achterhoek|

Lees ook

Veel rook bij uitslaande brand in vrijstaande woning in Ulft

In een vrijstaande woning in Ulft is maandagmiddag een uitslaande brand ontstaan. De bewoners wisten...

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...

‘Explosief’ bij woning in Halle blijkt een pers voor wietolie

Een mogelijke bom heeft dinsdag voor de nodige consternatie gezorgd in het kleine dorp Halle. De Exp...

Automobiliste gewond na botsing op kruising in Eibergen

Een automobiliste is woensdagavond gewond geraakt bij een botsing in Eibergen. Ze werd geraakt door ...

EOD laat explosieven ontploffen in buitengebied Varsseveld

In het buitengebied van Megchelen zijn dinsdagochtend een aantal onontplofte explosieven gevonden. D...

Doorbraak in coldcase Tonny ter Horst, Doetinchemmer gearresteerd

De politie heeft een vijftigjarige man uit Doetinchem aangehouden vanwege de moord op Tonny ter Hors...