Ulft, Netherlands

Marvin wil meer acceptatie in het onderwijs

De 25-jarige student Marvin Timmermans maakt zelf geen onderdeel uit van de LHBTIQ+-gemeenschap, maar vindt het wel belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Deze maand wordt die boodschap uitgedragen tijdens de Achterhoek Pride, maar ook op verschillende locaties van het Graafschap College.
Davie Klein Gunnewiek | 23 juni 2022 10:55 | Aangepast op 23 juni 2022 10:55
Om de acceptatie van LHBTIQ+’ers bespreekbaar te maken toert Marvin in een felgekleurde auto langs alle locaties van het Graafschap College om met medestudenten in gesprek te gaan. “Eigenlijk had ik in het begin niet zoveel bij de Achterhoek Pride”, zegt de student. “Ik stond er best ver van weg en had er meerdere aannames over.” Doordat Marvin zich ging verdiepen in het thema van de Achterhoek Pride, ‘trots mogen zijn in de Achterhoek’, is hij er anders naar gaan kijken. “Door gesprekken ben ik achter problematieken gekomen waar LHBTIQ+-studenten of docenten tegenaan lopen”, zegt Marvin.

Zo merkt Marvin dat LHBTIQ+’ers op een aantal scholen nog steeds te weinig worden geaccepteerd. “In het onderwijs moet je bezig zijn met jezelf te ontwikkelen en moet je ook jezelf kunnen zijn”, aldus Timmermans. “Wanneer dat niet kan mis je ook een groot gevoel van veiligheid.” Op de locaties van het Graafschap College in de Achterhoek is het volgens hem wél goed geregeld. “Maar er is altijd plek voor verbetering”, vindt Marvin, die hoopt zaken bespreekbaar te maken met zijn bezoeken.

Lespakket
Daarnaast wordt op het Graafschap College stilgestaan bij het thema van de Achterhoek Pride. “We hebben een lespakket beschikbaar gesteld aan alle studieloopbaanbegeleiders”, vertelt projectleider inclusieve organisatie Jinnie Bodt. “Die kunnen daar met hun mentorgroep aandacht aan besteden.” Daarnaast wordt er een training gegeven aan alle medewerkers van het Graafschap College. “Heel veel docenten weten niet waar alle letters in LHBTIQ+ voor staan”, aldus Bodt. “Soms is het een ‘ver van je bed show’. Juist op die bewustwording willen we deze maand inzetten.”

LHBTIQ+
De letters van LHBTIQ+ staan voor lesbisch, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, queer en overigen. Marvin hoopt dat zijn medestudenten iets van zijn acceptatieboodschap meenemen. “Ik hoop dat er meer bewustwording komt en dat meer leerlingen in gesprek gaan met LHBTIQ+-studenten of docenten”, geeft de student aan. “Dat ze geïnteresseerd zijn in hun verhaal. Ik geloof dat als je bezig met bent de mens achter de mens dat de wereld een stuk mooier wordt.”

Activiteiten in juni
De komende maand worden er door de hele Achterhoek heen verschillende activiteiten georganiseerd. Zo heeft Splinter Chabot een lezing in de Koppelkerk in Bredevoort, komt er een literair café, een Regenboogdienst in de Zuiderkerk in Aalten en worden er regenboogsjaals gehaakt in Neede.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Anton Adelaar | Ruben Dales | 23 apr 2024 15:32

Mariënvelde glimt van trots door bezoek Koning Willem-Alexander

Tim Rondeel | Remco Geurts | 24 apr 2024 16:59

Lees ook

Tweede groep statushouders opgeleid voor werk in Achterhoekse zorg

Een tweede groep statushouders is bij het Graafschap College opgeleid voor een baan in de Achterhoek...

Gezamenlijk introfeest aftrap Doetinchem als studentenstad: ‘Een campus lonkt’

De aftrap van het jaarlijkse stadsfeest is donderdagavond gegeven op De Bleek waar enkele honderden ...

Daklozen en studenten staan samen op de golfbaan in Hengelo

Het is geen alledaags gezicht: daklozen die een balletje slaan op de golfbaan. Studenten van het Gra...

Samenwerking moet gymnastiek voor Achterhoek behouden

Door samenwerking moet gymnastiek ook in de toekomst bereikbaar blijven voor inwoners van de Achterh...

Migranten opgeleid om gaten in Achterhoekse zorg te dichten

Azora en Markenheem willen tien Achterhoekers met een migratieachtergrond klaarstomen voor werk in d...

Pride-maand wordt steeds zichtbaarder in de Achterhoek

De Pride-maand wordt steeds meer zichtbaar in de verschillende Achterhoekse gemeenten. Het is een ma...