Ulft, Netherlands

Juf Margré neemt na bijna vijftig jaar afscheid van haar Bontebrugschool

Een werkleven lang Bontebrugschool zit er op voor juf Margré Tanis. Na bijna vijftig jaar voor de klas staan, en een hoop andere taken, heeft de basisschool vrijdag massaal afscheid genomen van de 66-jarige lerares. Zelfs de burgemeester was aanwezig om haar een lintje te geven, tot haar eigen verbazing.
Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 6 oktober 2023 15:43 | Aangepast op 6 oktober 2023 15:43
“De optredens van de kinderen maakten het al heel bijzonder, samen met wat ze allemaal over mij wisten”, zegt de stoppende onderwijzeres. “En het lintje is dan een extra bijzonderheid, die ik zeker niet verwacht had.” Burgemeester Otwin van Dijk zag na het opspelden van het lintje de verbazing in haar ogen: “Dat was wel grappig, want ik begreep dat ze op school als er iets gebeurde altijd vroeg: ‘wat is je primaire reactie?’ Ik vond het leuk om haar nu die vraag te stellen, daar had ze ook al een antwoord op.” Tanis genoot zichtbaar van het afscheid, maar heeft dat de afgelopen decennia ook gedaan: “Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt, dan gaan 47 jaar gewoon voorbij. Het overkomt je.”

Tanis was niet alleen juf, maar later ook intern begeleider en zelfs waarnemend directrice. Ze zal worden gemist op de Bontebrugschool. “Ze is heel warm en liefdevol, met een hart voor kinderen”, zegt Karen Beumer, sinds afgelopen zomer directeur op de Protestants-Christelijke Jenaplanschool. “Soms is ze ook wel een tikje gestresst bij het organiseren van dingen, maar dat past ook wel bij haar.” Leerling Diezel vult aan: “Ze is superaardig, kan goed les geven en goed helpen. Dus ja, een goede juf!”

Pensioen als buurvrouw
Met 66 jaar kan Tanis zich voorbereiden op haar pensioen, hoewel ze wel naast het schoolplein blijft wonen. Of ze na 47 jaar niet tóch de vijftig vol had willen maken? “Dat was heel mooi geweest, maar tegenwoordig moet je er op deze leeftijd uit”, zegt de stralende juf. “En het is ook goed als er een nieuwe intern begeleider komt met nieuwe ingangen. Dat zorgt voor een frisse wind door de school heen.”

Foto: REGIO8

Lees ook

Groeiende Bontebrugschool viert honderd jaar Jenaplan

Het Jenaplan onderwijs bestaat maandag precies een eeuw. Honderd jaar geleden werd er in het Duitse ...

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Doetinchem vindt plek in Schöneveld voor gloednieuwe Basisschool Hogenkamp

Na jaren behelpen in een oud pand, is door de Gemeente Doetinchem een locatie gevonden voor een gloe...

Schreurs in tranen door eerste erepenning van Oude IJsselstreek

De allereerste erepenning van de gemeente Oude IJsselstreek is voor Herman Schreurs. Donderdagochten...

Triatleet en kickbokster in de prijzen bij Sportverkiezing Oude IJsselstreek

Triatleet Ralf Scholten en kickbokster Romy Loevering zijn vrijdagavond in de prijzen gevallen tijde...

Belangenverenigingen boos nu vrachtwagens weer door Terborg mogen

Het besluit van Oude IJsselstreek om vrachtverkeer weer toe te staan in de kern van Terborg, zet kwa...